Босилекът - царското биле, което лекува

Наричат босилекът Царско биле. Слагаме го в почти всяка рецепта, но е хубаво да знаем и как можем да се лекуваме с него. 

Ето няколко от предназначенията на босилека като лек:

1. Лекува настинка и висока температура

Благодарение на антибактериалните си свойства, той е много ефективен за сваляне на температурата от различен произход. Малко листа от босилек в топла вода намаляват ефекта на причинителя на треската.

2. Помага при респираторни проблеми

Сварете листенца от босилек с джинджифил и мед, така ще направите невероятен лек не само за настинка, но също така облекчава астма и бронхит. Отваря бронхите и помага на човек да диша.

3. Болкоуспокояващо

Освен употребата му във всички рецепти, в чийто състав влиза добре е да знаем как може да го използваме и за лечебна цел.

Като болкоуспокояващо , противовъзпалително и противостресово средство можем да вземем 2 с.л. от билката. Заливаме ги 500 мл. вряла вода и ги оставяме да киснат 2 часа.

4. При кашлица

Царското биле е лек при раздираща и мъчителна кашлица. Трикратният прием по сто милилитра отвара от вълшебните листа помага бързо да се избавите от мъчителния симптом.

Варете за около десет минути лъжица от подправката в триста милилитра вода. Препоръчва се отварката да се пие, подсладена с мед. Това количество e дневната доза, която пациентът трябва да погълне на общо три приема за ден.

Още полезни статии, които да прочетете:

Глухарчето - билка за здраве и красота

Цикория - тайната на перфектното тяло

Многофункционалният дафинов лист

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти