Бижута от майчина кърма - красиво или ненужно?

жена колие
Снимка: Thinkstock

През последните години се засили търсенето на уникалност във външния вид – в дрехите, бижутата, косата, маникюра. Поради тази причина ръчно изработените аксесоари са в своя апогей, а креативни сръчковци неуморно удовлетворяват желанията и на най-капризните си клиенти и влагат в изделията си най-разнообразни материали.

Напоследък обаче една от тенденциите в handmade бижутата набра изключителна популярност сред модерните българки. Става дума за бижутата от кърма. Всъщност те станаха широко разпространени в чужбина още преди години, но течението завладя нашенските майки малко по-късно.

Масово сайтове за ръчно направени бижута предлагат гривни, амулети, перли, медальони и обеци от майчина кърма. На пръв поглед изглеждат съвсем нормални бижута заради традиционната форма и белия цвят, но всъщност се оказват нещо по-различно.

„Кърменето е специален период от майчинството. Уникално чувство, което не може да се опише с думи“, пише в описанието на сайт, предлагаш бижута от кърма, запечатани със специална смола. Сред изискванията са желаещата майка да предостави 2-3 супени лъжици кърма и да има търпение 10-15 дни, защото толкова отнема изработката.

Искаш красива кожа? Виж какво ти препоръчва Edna тук >>>

Във форумите в социалните мрежи хората изразяват различни мнения за тези изделия. Някои са вдъхновени и възхитени, други са шокирани и отвратени, а трети питат дали с тази технология може да се направи бижу от кръв.

А майките, възползвали се от услугата, смятат, че това бижу ще им помогне да запечатат милия спомен от кърменето, както и да илюстрират връзката майка-дете.

Какво е вашето мнение по въпроса? Бихте ли си направили бижу от кърма или го смятате за странно и ненужно?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти