Ако правиш секс с грешния човек, душата ти може да се разболее

мъж жена секс връзка
Снимка: Pexels

Голяма част от хората са забравили какъв сакрален акт всъщност е сексът. Погрешно е да го възприемаме като нещо, което просто започваме да правим, когато станем на определена възраст с цел физическо удоволствие или създаване на поколение. Сексът е много повече от това.

Възприемаме сексуалното удоволствие като нещо изключително повърхностно, изпразнено от съдържание, дори първобитно.

А за да си припомним истинското значение на сексуалния съюз, което сякаш сме загубили по пътя към технологичния прогрес, най-напред трябва да се опитаме да го обясним кратко, просто и ясно: сексът е свещено сливане на женска и мъжка енергия (с уговорката, че всеки от нас носи и двете). За съжаление, с всеки изминал ден се отдалечаваме все повече от тази дефиниция, а от това страдат не само телата, но и душите ни.

7 начина да премахнем негативната енергия

Когато двама души правят секс, между тях винаги има някакъв обмен. Може да е ментален, емоционален, физически. Трудно е за обяснение, но имайте предвид следното: всеки от нас има свое собствено биополе и когато общуваме с някого, то се слива и извършва обмен с биополето на другия.

И тук не говорим само за смесване на вибрации, а за смесване на емоции, травми, коефициент на интелигентност, карма. Да, този сблъсък съвсем спокойно може да се нарече дори кармичен, защото в биополето ни са кодирани дори енергиите на нашите предци.

Това обяснява защо разбитото сърце ни носи толова силна болка, че сякаш тя идва „от друг свят“ и ни травмира, опустошава, превръща в емоционални трупове. Защото тук не става въпрос просто за разтрогнато приятелство, „зарязване“ на гадже и „отваряне на нова страница от живота“, а за разкъсване на мощен енергиен възел между две уязвими души. 

8 метода за защита на биополето при спешни случаи

И така, как да се съхраним от всичко това? Добър старт е да започнем да подбираме внимателно сексуалните ни партньори. По този начин ще осигурим защита на енергийното ни биополе и ще спрем разхищението на енергия и чувства. 

За да ни разберете още по-добре, ще дадем един простичък пример. Така трябва и да се обграждаме с правилните хора така, както се стремим да се храним по-здравословно. Отиваме в магазина и избираме минералната вода пред газираната напитка с шепа захар и изкуствени оцветители. Защото второто е вкусно и носи наслада, но в дълготраен план няма да ни се отрази благоприятно, нали така? Точно по този начин трябва да се научим да разпознаваме и да избираме стойностните човешки взаимоотношения пред мимолетното възнаграждаване на егото. За да поддържаме енергията си чиста, а вътрешния ни свят – спокоен и уравновесен.

„Голямата тръпка“ и „сродната душа“: прилики, разлики и защо сърцето ни ги обърква

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти