5 истини, които жените не обичат да чуват по свой адрес

5 истини, които жените не обичат да чуват по свой адрес
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Винаги е било трудно да говориш на жена неща, които не са в нейна полза.

Трудно е, защото са единици тези, които са готови да приемат негативни коментари спрямо личността им. Жените изобщо, ама изобщо не обичат да им се говори в техен ущърб и веднага заемат отбранителна позиция, а най-силният аргумент в защитата им е „аз не държа да ме харесват всички, най-малко пък ти”.

Така ли? Не държала да я харесват всички? Най-малко пък аз? Дрън, дрън! Жена, която не държи да я харесват всички, или е харесвана от всички, или е побъркана, или е лъжкиня. Най-често се оказва третото.

Знаейки всичко това, затаявам дъх, и започвам да изброявам петте истини, които жените не обичат да чуват по свой адрес:

1. Жените се интересуват предимно от чуждото мнение.

Жените наистина се тревожат какво ще си кажат останалите за тях, ако постъпят по един или друг начин, ако кажат едно или премълчат друго. Жените не живеят живота си, вслушвайки се в себе си. Първо се съобразяват с чуждото мнение, едва след това със своето.

2. Жените лъжат безобразно.

И като казвам безобразно, наистина го мисля. Те никога няма да се опитат да кажат истината. Никога не наричат нещата с истинските им имена. Никога не посочват проблемите директно, а винаги спестяват част от истината или цялата такава. При това умишлено. Все едно някой ще вземе властта им, ако се осмелят по обективен начин да разкрият всичко, което знаят. Така че, ако ги питате какво мислят по даден въпрос, бъдете сигурни, че няма да чуете истината.

3. Жените обичат да бъдат лъгани.

Както лъжат по безобразен начин, жените обичат и да бъдат лъгани така. Няма и да се постараят да ви кажат, ако не сте искрени с тях. Особено ако лъжата е свързана с превъзнасяне на личността и визията им. Особено важи за визията им. По никакъв начин няма да им стане неприятно, че ги правят на глупачки. Лъжа и само лъжа – това е рецептата за здравословни взаимоотношения с жените. Никой не е прокопсал с тях, когато е бил честен.

4. Жените не държат на думата си.

Те няма да пропуснат да изневерят на обещанията, които са дали. Според тях обратното би значело да изневерят на себе си. Жените уважават себе си, затова винаги поставят своите интереси пред всички останали. И ако в някой момент, за да удовлетворят някое свое желание, те ще бъдат верни само и единствено на себе си. Дори с цената да ви предадат. Интересното е обаче, че жените винаги са готови да поемат ангажименти, които не смятат да изпълнят. Просто хвърлят прах в очите ви. Думата им е закон – може да бъде променен по всяко едно време. А жените знаят прекрасно процедурата за това.

5. Жените не могат да бъдат верни приятели.

Жените се кълнат, че биха направили всичко, биха отишли навсякъде, биха се изправили срещу всеки, стига да знаят, че имате нужда от тях. Да, ама не! Някой да е ставал свидетел на подобно поведение от страна на жена?

Не! Приятелството, истинското приятелство, е територия само и единствено на мъжете. Ако очаквате от жена, че вашите врагове ще станат и техни врагове, че вашата болка ще стане и тяхна болка, то надежда всяка тука оставете. Те няма да съпреживеят паденията ви и не биха направили невъзможното, за да ви помогнат отново да се изправите. Най много да стискат палци за вас, че ще се справите сами в трудната ситуация.

Знам, че тези думи ще разгневят много от вас, но пък имате ли аргументи, с които да опровергаете казаното?

Истината винаги боли, мили дами. Винаги.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Струва ли си да се преклониш пред жена? Да!

Ругайте повече, за да ви бъде щастлива годината

Жените сте виновни! Винаги и за всичко.

Промоция, госпожи, промоция!

Мъжете никога не казват какви жени харесват

Жените са разкрити: искат онова с трите букви

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти