Създадено за Domestos

Най-мръсните неща, които докосваме всеки ден

a
Снимка: iStock/Getty Images

През последната година и половина едва ли има човек, който да не се е замислял по-сериозно над този въпрос. Сигурни сме, че старателно почиствате телефона си, миете ръцете си редовно и избягвате да се докосвате до видимо мръсни повърхности. Дали си давате сметка обаче за нещата от ежедневието, които събират доста „невидима“ мръсотия, която рядко се сещате да почистите?

В тази статия сме събрали 5 примера за предмети, които докосваме всеки ден и дори не се замисляме дали имат нужда от почистване или не.

Ще засегнем темата и за особеностите на всяка повърхност, тъй като не всичко може да се почисти със силен дезинфектант с висок процент спирт в състава му.

Клавиатура и мишка

a
Снимка: iStock/Getty Images

Ако работите на компютър, неизбежно прекарвате голяма част от деня пред монитора. Междувременно извършвате всевъзможни дейности - пипате документи, пари, получавате пратки, правите си кафе, храните се (много често докато пишете на клавиатурата), разговаряте с хора и т.н. През това време върху клавиатурата и мишката се полепят всевъзможни вируси и бактерии. Тези повърхности са доста чувствителни на почистване и дезинфекция. Силните дезинфектанти могат да наранят повърхността и дори да доведат до изтъркване и изтриване на част от елементите. По тази причина екранът, клавиатурата и мишката трябва да се почистват с по-нежни и щадящи продукти. Веднъж на 2-3 дни е абсолютно достатъчно, а ако сте по-старателни - веднъж дневно, преди началото на работния ден.

Воланът на автомобила

Воланът е една от тези части на автомобила, до които се докосвате най-често, а в същото време вероятно най-рядко се сещате да почистите именно него. Причината за това е и фактът, че доста често воланите са кожени или от материя, която при почистване започва да се рони и износва прекалено бързо. Добро решение за такива ситуации са калъфите за волан, които можете да сложите и през известен период да изпирате. Ако не искате да слагате такъв или не можете да намерите подходящ, отново може да се спрете на по-щадящ и нежен метод за почистване.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Дистанционно

Дали ще е това на телевизора или климатика, дистанционното е предмет, който поне веднъж дневно докосваме. Много често до него имат достъп и други хора, особено ако говорим за климатика на работното място. Като повърхност тези уреди са идентични с клавиатурите и почистването им с по-силни препарати не е препоръчително.

Ключове

Ключовете за дома или автомобила са нещо, което докосваме всеки ден поне по два пъти, а захвърляме на всевъзможни места. Знаете вицовете за дамската чанта. Не се бъркайте и не разчитайте на това, че ключовете си ги пипате само вие и не се докосват от други хора. Дори и  тогава те пак могат да задържат мръсотия.

Кафе машина и диспенсър за вода

Тук не говорим само за кафе машините и автоматите в офисите, но и за тези във вашия дом. За да не ви гледат странно, ако започнете да забърсвате машината в офиса, можете да се погрижите за ръцете си, след или преди досег с тези уреди.

a
Снимка: Domestos

Ако вече въртите очи и се чудите как може да запомните толкова много повърхности и как да изберете с какъв продукт да почиствате всяко от тях, ще ви зарадваме. Решението е едно и е много просто – пакет мокри кърпички, които са изключително лесни за употреба, не тежат и не заемат прекалено много място нито в дамската чанта, нито на бюрото в офиса (или вкъщи), нито дори и в жабката на колата. Препоръчваме ви универсалните хигиенни кърпички на Domestos, които бързо и лесно дезинфекцират всички предмети, до които се докосвате ежедневно, като щадят повърхностите, а практичността не е за сметка на качеството или спокойствието. Изберете вашата опаковка от 60 броя с аромат, който най-много пасва на вашия вкус! Все пак е важно да ни е лесно и чисто едновременно, нали? Доверете се на Domestos – те знаят как.

А ето как и Наум Шопов използва хигиенните кърпички на Domestos, за да почисти повърхностите, които най-често докосва.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти