Знаете ли, че... циститът не се хваща от настинка?

Платена публикация

Знаете ли, че... циститът не се хваща от настинка?
Снимка: netinfo

Ако ви се е случвало поне веднъж в живота да имате внезапни и неконтролируеми позиви за уриниране и да посещавате тоалетната над 10 пъти на ден, в комбинация с остра и режеща болка долу в корема, то вероятно вие сте имали инфекция на пикочните пътища – цистит.

Знаете ли, че циститът не се хваща от настинка?

Всъщност в над 90% от случаите на цистит, причинителят е бактерията Ешерихия коли (E.Coli). Тя е изключително адаптивна и много упорита. Веднъж попаднала в пикочните пътища, бактерията се прикрепва към стените на уринарния тракт и започва да образува трайни колонии, устойчиви на механични и химични фактори.

А защо често имате симптоми на цистит, след като сте стояли на студено? Защото вените в тялото се стесняват при понижаваща се температура. Оттук циркулацията се забавя и следователно способността ѝ да предпазва също намалява. Така че бактериите, които вече са в тялото, могат по-лесно да се размножат, а така се повишава вероятността от появата на инфекция.

Знаете ли, че в 9 от 10 случаи на цистит пациентът е жена?

Това е така по анатомични причини. В пъти по-късата уретра при жените в сравнение с тази на мъжете дава възможност на различните видове бактерии да навлязат по-лесно и по-бързо в пикочните пътища и безпрепятствено да достигнат и пикочния мехур. Специалистите уролози споделят, че всяка втора жена е страдала от цистит.

Знаете ли, че можете да изчистите E.Coli с продукт от природата?

Най-лесният и бърз начин за маскиране на цистита са антибиотиците. Те обаче могат да доведат до различни странични ефекти (стомашни разтройства, при жените и до вагинални инфекции). А не е за пренебрегване и фактът, че бактериалната резистентност е нарастнала многократно през последните години.

Най-здравословният и природен метод за изчистване на бактерията от уринарния тракт, е използването на северноамериканската червена боровинка (Vaccinium Macrocarpon). Съставът на плода й е различен от този на другите видове червени боровинки и само той доставя вид флавоноиди със свойството да блокират необратимо Е.Coli. Колкото повече са плодовете от Vaccinium Macrocarpon, толкова по-висока е концентрацията на тези флавоноиди и съответно толкова по-силен и бърз е ефектът им срещу устойчивата бактерия.

А знаете ли, че не е нужно да ходите до Северна Америка за този специален плод?

В продуктите от серията Urinal® се съдържа високо концентриран екстракт, извлечен от плодовете на северноамериканска червена боровинка. Благодарение на него, с всяка таблетка Urinal® получавате гарантирано количество флавоноиди, които могат да блокират E.Coli и да помогнат за изчистването ѝ от пикочните ви пътища.

Най-висока концентрация от тях на ден осигурява Urinal Akut®. Само две таблетки дневно се равняват на 846g плодове от американска червена боровинка! Затова, при парене и често уриниране, доверете се на Urinal Akut®.

ВСЕКИ ЗНАЕ URINAL® ПОМАГА!

Снимка:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти