За лято без стомашни вируси взимайте пробиотици

Платена публикация

семейна ваканция
Снимка: Thinkstock

Тъмната страна на лятото и морето са стомашните вируси. Способни да провалят всяка една ваканция, те дебнат от любимите ни курорти, от ресторантите с вкусна храна, от плажа.

Всяка edna предвидлива жена се запасява с препарати против диария и повръщане (основните симптоми на стомашно-чревните вируси) и се надява никога да не й потрябват.

Обикновено това са препарати, които съдържат лоперамид. Това са популярни продукти, които потискат работата на червата и така диарията спира.

семейна ваканция
Снимка: Thinkstock

Но не се спира самият проблем, т.е отново влияем на симптомите, но не и на причината.

Като допълнителен страничен ефект често идва запекът, замаяността и гаденето, а и не можете да ги давате на деца под 6 годишна възраст.

По-разумният вариант е да сложите в багажа пробиотици – те са полезни за чревната флора и баланасират перисталтиката.

Не всички пробиотици обаче имат категорично действие при чревните вируси.

Тези, които доказано действат, са пробиотиците, съдържащи щамове на бактериите Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei. Те задължително трябва да са специално топлинно обработени млечнокисели бактерии, което ги прави много трайни и силно устойчиви на стомашен сок и жлъчни киселини (т.нар. тиндализиране).

семейна ваканция
Снимка: Thinkstock

Тези бактерии имат буквално ударен ефект при стомашно-чревни неразположения, атакуват само болестотворните микроорганизми – включително и блокират развиването на инфекции, причинени от Salmonella, Escherichia coli и др., без да повлияват полезните бактерии, което ускорява рязко възстановителния процес.

Другият безценен за борбата с диарията щам бактерии е Сахаромицес буларди (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii), който има силно антимикробно и антитоксично действие, а редица научни изследвания редици проучвания доказват тяхната ефективност при диария.

ваканция
Снимка: Thinkstock

Всички тези щамове бактерии можете да откриете в Лактакеър Стоп – продукт, който комбинира тиндализирани бактериии и Сахаромицес булардии, и е истински боец на фронта на патогенните микроорганизми в чревната флора.

Лактакеър Стоп атакува директно причинителите на диария и помага да се справите с диарията по естествен начин, без да потиска перисталтиката и да задържате вредните бактерии и токсини.

Важна допълнителна съставка е и магнезият, който поддържа електролитния баланс и намалява умората и изтощението, които винаги ни съпътстват при летните вируси. Лактакеър Стоп е безопасен, сигурен и най-хубавото – подходящ за възрастни и деца над 6 месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти