Учиш и се забавляваш с приятели

Платена публикация

Lucky Kids
Снимка: Lucky Kids

Топ курорт за ски и зимен спорт през студения сезон, през останалата част от годината Банско остава все така любим за туристите. Културното и историческо наследство на региона привлича посетители от цял свят и е изключително подходящ терен за екскурзии за децата в училищна възраст.

След една такава трудна година като 2020-а, включително и в образователен план, всички ние ще имаме нужда от обратна социализация. Това важи и за децата ни. Един от начините да постигнем това е, като ги изпратим на лагер през част от почивните дни. Те имат нужда да наваксат както с учебния материал, така и с чистия въздух и слънчевата светлина. Планината е добра локация за лагер, тъй като дава възможност за прекарване на много време на открито и сред природата.

Летните лагери са също така подходящо място за изучаване на чужд език. В ранна възраст мозъкът е по-склонен да възприема и децата бързо усвояват. 

Идеалният формат при децата е да бъдат разпределени в групи по ниво, като са необходими педагози в съотношение спрямо децата максимум 1 към 8. По този начин можем да сме сигурни, че всички деца ще бъдат активно включвани в образователния процес през цялото време. Освен това, този колективен метод на преподаване улеснява обмена между самите деца и те се учат по-ефективно.

Посещаването на детския лагер “Лъки Кидс” ще помогне на вашето дете да разшири кръгозора си по един приятен и забавен начин.

Едно от правилата на лагера е децата да говорят само на английски език – както помежду си, така и с преподавателския екип. На линия са и помощници на учителите, които могат да се отзоват, ако детето има нужда от нещо, което може да каже само на български. Същевременно, езиковият лагер е идеално място за деца, чийто майчин език е различен от българския. Те успяват да се потопят в англоезичната среда и да комуникират наравно с останалите. Благодарение на този род социализация, те могат да преодолеят притеснението и да повишат и познанията по български, когато се върнат.

Ученето през ваканцията не бива обаче да създава усещане за досада у децата. Заниманията по език трябва да се компенсират с достатъчно забавление през свободното време. На малките се предоставят разнообразие от дейности за отмора след сутрешните учебни часове, включително плуване, яздене на кон, йога, планински преходи и екскурзии, опознаване на историческия център на град Банско. Всеки ден заниманията се редуват и в края на всяка седмица децата си организират уикенд вечеринка с игри и танцови забави. Раздават се и лакомства на представилите се най-добре.

Lucky Kids
Снимка: Lucky Kids

Децата могат да се запишат на детски лагер между 5 и 14-годишна възраст в зависимост от вашата преценка и, разбира се, донякъде и желанието на малките, но имайте предвид, че това, че понякога те се страхуват от новото, непознато изживяване, не им пречи да си прекарат все пак добре после. Необходимо е само да са се научили да спазват основен ритъм на живот, като ставане сутрин и хигиена. За най-малките, ако не се чувстват все още съвсем готови да се отделят от своето семейство за дълго, се предвижда възможност за отстъпка, ако родителите биха искали да отседнат в комплекса по същото време или пък да го посетят за уикенда.

Lucky Kids
Снимка: Lucky Kids

Лагерът е подходяща форма както за начинаещи, така и за по-напреднали с езика деца. Нивото им при влизане се определя след полагане на тест, който има чисто информативен характер. С цел измерване на постигнатите резултати се прави тест и при напускане на програмата.

Споделяйки учене и забавления заедно, лагерниците създават приятелства, които ще останат за цял живот. Освен това положителните емоции и приятните спомени ще подхранят желанието им за учене и когато се върнат в класната стая, ще бъдат още по-мотивирани. Различните развлекателни активности пък разширяват техния мироглед и те се завръщат с нови умения.

Lucky Kids
Снимка: Lucky Kids

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти