Туристическо преживяване от бъдещето

Платена публикация

Туристическо преживяване от бъдещето
Снимка: Score Twice

Навярно всеки, който мечтае да прекара ваканцията си на комфортно и красиво местенце се е питал дали избора на хотел или къща за гости, който е направил, е правилен.

Много от ваканционните ни емоции са свързани с това къде сме отседнали и къде похапваме със семейството и приятелите си. Но как можем да сме сигурни, че мястото, което сме резервирали, наистина отговаря на очакванията ни?

Най-смелите новатори в туристическия и технологичния бранш вече мечтаят за изцяло виртуални преживявания, в които ще посещаваме екзотични места само с помощта на очила, създаващи виртуална реалност.

Скептиците пък смятат, че хората никога няма да заместят реалните преживявания с виртуални такива. Но между тези две мнения има и нещо общо. Новите технологии могат да помогнат на туристите да направят много по-информиран избор за предстоящата си почивка, като им позволяват да резервират място, съответстващо на техните предпочитания.

Една от достъпните технологии, която вече набира скорост в цял свят е Google BusinessView – 360-градусови онлайн разходки, създадени по подобие на панорамните разходки, които Google разработи за улиците по цял свят StreetView.

„Ресторанти, магазини и хотели по цял свят започват да използват панорамно заснемане, за да убедят потребителите в качеството на услугата си и да ги привлекат да посетят физически базираните им обекти,“ каза Бетина Павлова - Мениджър ключови клиенти от Scoretour България, агенция сертифицирана от Google за заснемане на панорамни бизнес снимки.

„Едва ли скоро ще заменим истинското преживяване с виртуална реалност, но определено виртуалните разходки биха допринесли да подберем най-приятното място за почивката ни,“ добавя Павлова.

Направете виртуална разходка в един от столичните ресторанти тук:

Направете виртуална разходка в един от хотелите на българското Черноморие тук:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти