Прекъснете порочния кръг на атопичния дерматит по нежен начин

Платена публикация

eucerin
Снимка: Eucerin

До 5% от възрастното население и едно на всеки десет до 5 деца в световен мащаб страда от атопичен дерматит. При 90% от хората това хронично неинфекциозно заболяване на кожата се проявява преди да навършат 5 години. Но тези данни не обрисуват пълната картина. „Симптомите на лющещи се възпалени участъци на кожата и много силен сърбеж са видимите страни на атопичния дерматит. Това, което остава невидимо, е ефектът върху психиката на човек. Много хора с атопичен дерматит се чувстват ограничени, непривлекателни и отхвърлени. Особено децата стават жертва на предразсъдъците и подигравките от страна на връстниците си,” пояснява д-р Гита Нойфанг, ръководител на отдел Изследване на активни съставки Eucerin®.

Пациентите искат нежно, но ефективно третиране

Изследователите на Eucerin® познават кожата и използват своето знание, за да отговорят на нуждите и предпочитанията на потребителите като разработват ефективни продукти. „Нарастващият брой възрастни пациенти с атопичен дерматит и най-вече майките на децата пациенти търсят нежно и безопасно, но ефективно дермокозметично решение, което да им помогне да облекчат симптомите в острите фази, и дори да бъде алтернатива на локалното лечение, като хидрокортизона,” споделя д-р Гита Нойфанг.

eucerin
Снимка: Eucerin

Интензивен успокояващ крем: иновативен и ефективен продукт

При острите фази на атопичен дерматит, пациентите са измъчвани от сърбеж, възпаление, а при по-тежките случаи и от секретиращи рани. Според д-р Гита Нойфанг „Пациентите, особено децата, много страдат в резултат на тези симптоми. Те могат да не им позволят да спят през нощта, а чесането може само да влоши нещата.”

Eucerin® Интензивен успокояващ крем осигурява ефективно облекчение при острите фази. Продуктът е част от серията Eucerin® AtopiControl активна грижа, подходяща и за чувствителната бебешка кожа. „Кремът има добра поносимост от възпалена кожа, което го прави сигурно и ефективно средство при обострени фази на лек до умерен атопичен дерматит,” коментира Нойфанг. Използването на Интензивния успокояващ крем дори може да намали необходимостта от локален медикамент, като хидрокортизона.

Пациентите, страдащи от атопичен дерматит, попадат в порочен кръг: след катобариерната функция на кожата веднъж е нарушена, патогенните бактерии, особено staphylococcus aureus активират и усилват възпалителните процеси. В резултат импулсът за почесване още повече отслабва бариерната функция на кожата. Интензивният успокояващ крем съдържа ефективни съставки, които прекъсват порочния кръг на атопичния дерматит. Формулата му съдържа четири активни съставки:

  • Формулата с Ментоксипропандиол успокоява сърбежа.
  • Ликохалкон А, екстрат от корен на женско биле, има успокояващ и противовъзпалителен ефект.
  • Антибактериалният Декандиол действа против staphylococcus aureus, бактерията, която предизвиква възпалителните процеси на атопичния дерматит.
  • Омега-6 мастни киселини, получени от вечерна иглика и масло от гроздови семки, стабилизират естествения липиден слой на кожата.

Ежедневна грижа: удължава фазите на ремисия на атопичния дерматит

Няма лек за атопичния дерматит. Все пак има периоди на ремисия. През спокойните фази, кожата просто изглежда суха, зачервена и леко налющена, но има нужда от специална грижа. Тук на помощ идват продуктите от серията Eucerin® AtopiControl за ежедневна грижа. Те включват Успокояващ лосион за тяло и Успокояващ крем. „Редовното използване на тези продукти може да увеличи периодите без възпаления и да облекчи симптоми като сухота, лющене и неприятното усещане за опънатост на кожата,” пояснява д-р Гита Нойфанг.

Формулата на продуктите Eucerin® AtopiControl за ежедневна грижа комбинира две активни съставки и при редовна употреба осигурява дълготрайно подобрение на състоянието на атопичната кожа:

  • Омега-6 мастни киселини, добити от вечерна иглика и масло от гроздови семки, стабилизират естествената липиден слой на кожата.
  • Ликохалкон А от корен на женско биле потиска медиаторите на възпалението и намалява зачервяванията.

Като допълнение към продуктите за интензивна и ежедневна грижа Eucerin® предлага AtopiControl Измиващо олио за ежедневна употреба. Всички продукти от серията за грижа за кожата Eucerin® AtopiControl не съдържат парабени, оцветители или парфюми. Ефикасността и поносимостта им от кожата са доказани чрез клинични и дерматологични проучвания.

Д-р Гита Нойфанг е начело на екипа на Eucerin Активни съставки и клинични проучвания от 2013 г., Тя започва работа в Байерсдорф през 2003 г. като научен изследовател и изучава чувствителната кожа, а през 2006 г. оглавява лабораторията за болна кожа. Преди да се присъедини към Байерсдорф разработва своята докторска теза в германския Център за ракови проучвания в Хайделберг за механизмите на немеланомния рак на кожата и завършва с диплома по биохимия от университета в Хановер. След защитата на докторантурата тя прави невробиологични изследвания в Университета в Мюнхен.

eucerin
Снимка: Eucerin

Eucerin® AtopiControl Интензивен успокояващ крем с Ментоксипропанедиол, Ликохалкон А, Декандиол и Омега 6 мастни киселини е ефективно средство при атопичен дерматит и е достатъчно нежен, за да се използва върху чувствителната бебешка кожа. Продуктовата серия Eucerin® AtopiControl съдържа крем за интензивна успокояваща крижа, както и продукти, подходящи за периодите без проявени симптоми. Заедно тези продукти представляват уникален холистичен подход за нежно и ефективно облекчаване на симптомите на атопичен дерматит. 

За Байерсдорф АД

Козметичната компания Байерсдорф АД е базирана в Хамбург, Германия, и има около 18 000 служители по целия свят. Продажбите за 2011г. възлизат на 5,633 милиарда евро. Компанията е листвана в DAX от Декември 2008. Марката NIVEA, собственост на компанията, е най-голямата козметична марка в света*. Други успешни марки в портфолиото на компанията са Eucerin, La Prairie, Labello, 8x4, и Hansaplast. Байерсдорф има 130 години опит в грижата за кожата и е известна със своите иновативни и висококачествени продукти.

* Euromonitor, продажби на дребно за 2011 на глобалната марка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти