Петя Димитрова с награда „Банкер на годината“ за завоювано доверие на акционерите

Платена публикация

Postbank
Снимка: Postbank

На стилна церемония, която се проведе късно снощи, г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, бе отличена със специалната награда „Банкер на годината 2019“ за спечеленото доверие на акционерите на банката и доказаните умения да ръководи екип. Призът ѝ беше връчен от зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев. Това е поредно отличие за г-жа Димитрова, след като през 2012 г. и 2015 г. бе удостоена със същата награда, а през 2017 г. за успешния мениджмънт и съхраненото доверие на клиентите.

„За нас тази година бе изключително трудна, но и една от най-успешните. Успяхме да се обединим с Банка Пиреос само за четири месеца и поставихме рекорд на пазара, за което благодаря на моите колеги. Това за нас е голямо постижение. Благодаря на организаторите за това прекрасно събитие, надявам се, че и след още 25 години отново ще го организирате и ще бъдем тук, за да споделим успехите си“, коментира г-жа Петя Димитрова.

„С енергията, работохолизма и харизмата си една жена не само се справи с всички трудности, но го направи и с шампионско темпо. Обединената през тази година институция се изкачи в челната петица на най-големите банки в България и увеличи печалбата си до 104 млн. лева към края на септември. В същото време продължи да се развива в крак с времето и да отделя сериозен ресурс в сферата на дигитализацията“, заявяват организаторите по време на официалната церемония.

Наградите „Банкер на годината“ се провеждат за двадесет и шести път и отличават най-успешните банкови мениджъри в страната, които през годината са показали забележителни мениджърски умения, а управляваните от тях институции отчитат ръст във финансовите резултати по всички пет показателя. Събитието традиционно се организира от в. „Банкер“ и събира на едно място финансовия елит на страната.

***

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка от 2012 г. Тя е член на управителните съвети на Асоциацията на банките в България, БОРИКА, Фондация „Атанас Буров“, сдружение „Ендевър България“ и Международния банков институт. Член е и на Университетския съвет на Американския университет в България, Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум, както и на Young Presidents’ Organization (YPO) и др. Носител е на над 20 престижни български и международни награди, сред които „Мисис Икономика“ и наградата на фондация „Атанас Буров“ за банково и финансово управление. Под нейно ръководство Пощенска банка става една от най-награждаваните финансови институции у нас и е отличена в две поредни години като „Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ от престижното финансово издание World Finance Magazine, а само преди няколко седмици получава най-високото отличие за осигуряването на отлично клиентско преживяване в банкирането в един от най-престижните европейски конкурси в банковия сектор - The Retail Banking: Europe 2019 Awards.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти