Palms Music чертае новите посоки в продуцентската дейност

Платена публикация

Palms Music
Снимка: Palms Music

Какво може да очаквате от продуцентска къща, която започва своята дейност през октомври 2021 г.? Хм... да води епична битка с меко казано неблагоприятните обстоятелства на пандемията?

Не това се случва с Palms Music, която в рамките само на два месеца от своето начало е в основата на бляскави музикални събития от различни жанрове.

Началото е наистина много силно – в партньорство с Операта в Стара Загора и Фондация „Ценности” и с подкрепата на Министерството на културата и Столична община. Става дума за първата от десетилетия насам премиера на голямо балетно заглавие от съвременен български композитор – „Сънят на Пилат” по музика на Стефан Димитров, който се състоя на 16-и октомври в Зала 1 на НДК.

Palms Music
Снимка: Palms Music

Спектакълът на танцовата мистерия, вдъхновена от романа на Михаил Булгаков „Майсторът и Маргарита“, се превърна в знаково събитие сред културния живот на България. И няма никаква мистерия в това, тъй като спектакълът е както авандарден като творчески подход и стил, така и достъпен за по-широка публика. Той е осъществен с участието на световноизвестния танцьор и хореограф Василий Медведев и неговият прочут асистент Станислав Фечо. Международният екип се допълва от либретиста Яна Темиз и сценографа и дизайнер Павол Юраш.

Вторият емблематичен проект на новата продуцентска къща Palms Music, този път съвместно с Българската федерация по художествена гимнастика, бе представен пред публиката в зала „Арена Армеец“ на 16-и декември. Това е спектакълът „Сън“ - Бенефис на Златните момичета от легендарния ансамбъл по художествена гимнастика, завоювал всички световни отличия. „Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци, впечатляващ  3D мапинг и сет дизайн. В основата на мащабната продукция стои Калоян Лалев – Кайо, а в грандиозното шоу се включват виртуозни музикати, сред които Красимир Тодоров – пиано , програминг и музикални аранжименти,  Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара и Васил Вутев – барабани. 

Palms Music
Снимка: Palms Music

В първия ден на 2022 г. Palms Music отново сменя жанра и представя клавирен рецитал под надслов „Топлина за зимните вечери". В него публиката ще се наслади на изпълненията на пианиста Иван Янъков, който ще представи творби на Бетовен, Скрябин, Равел, Респиги, Пуленк, както и на Добринка Табакова и Леонид Десятников. Пианист и диригент, Иван Янъков гастролира в над 30 държави в света. Роден в София, той завършва Нюйоркския Mannes College of Music. Като рециталист, камерен музикант и солист е свирил в „Карнеги хол“ в Ню Йорк, „Кадоган хол“ в Лондон,  „Сидни таун хол“ в Сидни и др.  В България е бил солист на Софийската филхармония, ансамбъл „Софийски солисти“, оркестъра на „Класик ФМ“ и др. Понастоящем изнася майсторски класове в големи университети. Член е на журита в международни конкурси за пиано в Европа и Азия.

Още с първите си проекти продуцентската къща Palms Music очертава иновативен стил и подход в подбора и реализацията на своите проекти – търси изява в различни както по жанр, така и по мащаб музикални събития, с изразен потенциал да се превърнат във фокус на културния афиш у нас.

Palms Music
Снимка: Palms Music

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти