Невероятните ползи от магнезия

Платена публикация

Невероятните ползи от магнезия
Снимка: Supravit.bg

Магнезият е основен минерал в човешкото тяло, изключително важен за човешкия метаболизъм. Зеленчуци, ядки, семена, бобови растения са едни от най-добрите източници на магнезий.

Въпреки, че в последните няколко години се говори повече за магнезия, неговата роля е изключително важна за човешкото здраве, наред с други минерали като калций и натрий. В действителност магнезият е необходим за повече от 300 химични процеси в човешкото тяло.

Средно около 66% от необходимата дневна доза от магнезий само се набавя от храната. Това се дължи на не добре балансираната диета, силно преработената храна, която не е здравословна, стресът, съвременния начин на живот.

Този магнезиев дефицит доказано вече учените осъзнават, че е свързан с редица важни хронически заболявания.

Здрави кости
Около 50 – 60% от магнезия се съхранява в костите, затова той играе изключително важна роля за костния метаболизъм. Изследователите са установили, че дори лек недостиг на магнезий  може да доведе до значителна костна загуба. Една от причините за това е, че когато приемът на магнезий е недостатъчен или твърде нисък, нивата на паратхормон също спадат. Това от своя страна води до намалена абсорбация на калций в черваата и увеличена загуба на калций и магнезий чрез урината.

Електролитен баланс и производство на енергия
Една от най-важните задачи на клетките в човешкото тяло е производството на енергия. Тази задача е изключително сложна и значима и включва повече от десетки химични процеси, всички свързани и протичащи в определена последователност. Ако те не бъдат извършени в точно определен и необходим ред, клетките ни няма да получат енергията, от която се нуждаят. Магнезият е един от основните минерали участващи в процеса на производството на енергия от клетките.  Много от химичните процеси не биха били възможни, ако липсва магнезий, който се явява „ко-фактор“ за ензимите, които позволяват производството на енергия.

В тази връзка недостатъчния прием на магнезий или липсата в организма му могат да бъдат едни от факторите причиняващи умора и депресия. Допълнителният прием на магнезий може да предотврати умората и да помогне в борбата със стреса и отпадналостта.

Здрава нервна система
Рецепторите са специални молекули разположени по клетъчните мембрани, които помагат на информацията от химичните процеси да стига до клетките в тялото на човек. Всяка една клетка има мембранен рецептор. Сред най-добре проучените и познати такива са мембраните по мозъчните клетки. Един от добре проучените рецептори е познат като NMDA рецептор.  Съществуват редица научни изследвания и публикации за това как „лечението“ с магнезий може да има антидепресант ефект. За първи път подобни изследвания са публикувани през 1921 година, когато всъщност се предполага, че ниските нива на магнезий в организма ни могат да причинят депресия.

Контрол на възпалителните процеси
Диета бедна на магнезий може да бъде свързана и с нежелано повишаване на възпалителните процеси в организма. Докато в определени рамки възпалението може да подпомага за поддържането на нормалната имунна функция и възстановяването на кожата вследствие на наранявания, хронично и възпаление все повече се свърза с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет.

Възстановяването на нивата на магнезий в рамките на препоръчителния дневен прием води до нормализиране на възпалението показват някои клинични изследвания.

Здрави и силни мускули
Магнезият е необходим за синтеза на ДНК, РНК и антиоксидант гултатион. Играе важна роля в активната транспортация на калций и калиеви йони до и през клетъчните мембрани, процес, който е изключително важен за здравата и нормална проводимост на нервните импулси, мускулните контракции и нормалния сърдечен ритъм.

Каква хранителна добавка да изберем?
SupraVit ®Магнезий и витамин В6 таблетки   е нов продукт, който побеждава стреса и има неповторимо приложение, когато човек има нужда от енергия за ума и тялото. Препоръчва се при физическо, умствено и емоционално натоварване, стрес, умора, при мускулни крампи, при ПМС.

Продуктът отговаря на изискванията за чисти витамини – без изкуствени оцветители, аспартам, консерванти или кросзамърсявания.

Двете активни съставки в таблетки SupraVit® Магнезий + Витамин В6 са магнезий 250 мг /оптималната  дневна доза за възрастен/ в комплекс с витамин В6 – 1,40 mg. В тази комбинация продуктът подпомага нормалното функциониране на нервната система и  функциите на организма. Съдейства за правилното функциониране на имунната,  мускулите и сърцето, както и за правилен енергиен метаболизъм.

SupraVit ®  гарантира оптимална грижа за добро здраве, използвайки чисти продукти с високо качество за производството на витамините си.

Специалната селекция и правилното балансиране при съчетаването на активните съставки във витамините и минералите на SupraVit®  са по-важни от всякога. Именно, за да предложи най-доброто,  SupraVit®се довери на QualiR® – BLENDS.

QualiR® – BLENDS са ингридиенти от най-високо качество, надеждност и иновативност, на водещ швейцарски доставчик на витаминни комплекси, които SupraVit® използва за производството на витамините и минералите си.

Използването на QualiR® – BLENDS в производството на витамините на SupraVit® предлага ефективен, безопасен продукт, произведен съгласно най-високите устойчиви и етични стандарти, от надежден източник.

Търсете в аптеките. Повече информация на supravit.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти