Най-прохладното лято с енергийно-ефективни щори от Камакс

Платена публикация

Камакс
Снимка: Камакс

Прозорците са може би една от главните причини за увеличените разходи за отопление или охлаждане на жилищата. Характерно за тях е, че те пропускат въздух от и в помещенията, което води до ниска енергийна ефективност. 

Добрата новина е, че тетевенската фабрика за щори „Камакс” ООД предлага изобилие от модели и видове щори, способни да поддържат постоянна стайна температура и да направят дома ви през летния сезон едно приятно и прохладно място за отмора. 

Ето кои са 4-те типа щори от портфолиото на „Камакс“, на които да разчитате за постигане на максимална енергийна ефективност:

  1. Външни ролетни щори

Този тип външни щори са едни от най-предпочитаните поради техните изключителни термоизолационни качества! Те са значително по-ефективни в ограничаване на вредните влияния на слънчевите лъчи в сравнение с щорите, които се монтират вътре в помещението. В зависимост от материалите на изработка те биват PVC и алуминиеви.

Алуминиевите ролетни щори се характеризират с високи термо и шумоизолационни свойства.  Те могат да бъдат монтирани лесно на всякакви прозорци - разбира се, стига да са с правилна форма. В допълнение, щорите неутрализират напълно горещите слънчеви лъчи през лятото и са устойчиви на неблагоприятни климатични условия, без да променят формата и цвета си с времето.

PVC ролетните щори са бюджетният вариант, ако желаете на всяка цена да монтирате външно ролетни щори, но в момента не разполагате с достатъчно средства. Те са значително по-леки в сравнение с алуминиевите. Въпреки това, PVC щорите също са отлична инвестиция, с която ще спестите разходи за охлаждане в дългосрочен план. 

  1. Външни ламелни хоризонтални щори

Външните ламелни щори се отличават със своята елегантност и стил. Поради тази причина, те са отлично допълнение към всяка жилищна или офис сграда.  Освен, че са привлекателни, те предлагат редица удобства и успешно блокират слънчевите лъчи. Чрез промяна на ъглите, ламелните външни щори позволяват регулиране количеството светлина и топлина, което да проникне в стаята. В допълнение, с времето те не променят формата и цвета си, тъй като са устойчиви на променливи климатични условия. 

Благодарение на своите качества, ламелните щори са ключов фактор за постигане на максимална енергийна ефективност на жилищните и работни сгради.

Камакс
Снимка: Камакс

  1. Плисе и Дует щори

Плисе и Дует щорите са отличен избор за вътрешно засенчване, тъй като са практични и същевременно са подходящи за всеки интериорен дизайн. Едно от най-големите им предимства, обаче, е способността им да неутрализират ефективно горещите слънчеви лъчи и студеният въздух през зимата. Това до голяма степен се дължи на факта, че Плисе и Дует щорите на „Камакс“ се изработват от висококачествена материя с отлични термоизолационни свойства.

В допълнение, някои от платовете разполагат с рефлекторно покритие – по този начин щорите отблъскват близо 70% от преките слънчеви лъчи и ограничават значително топлинните вълни.

Освен със своята енергийна ефективност, щорите се отличават още със своята функционалност – те могат да бъдат лесно монтирани на всякакъв вид прозорци, независимо от техните размери и форми – арки, кръгли прозорци, наклонени прозорци и прочие. Заедно с това те са изключително лесни за почистване, тъй като платовете са антистатични и не събират прах.

  1. Руло Щори / Щори „Ден и Нощ”

Руло щорите са също отличен избор за вътрешно засенчване. Те се изработват от антистатични материи, които не задържат прах и са изключително лесни за почистване – нужно е само да ги забършете с влажна кърпа.

„Камакс“ произвежда няколко вида руло щори, в зависимост от начина на захващането. Част от тях е серията „Ден и Нощ”. Характерно за тях е , че се изработват от прозрачни и непрозрачни тъкани, които се редуват. Така,  те съчетават функциите на класическите и ламелните щори, като дават възможност за регулиране на осветеността в помещенията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти