Най-дългосрочната кампания у нас срещу шофирането под влиянието на алкохол с четиринадесето издание

Платена публикация

каменица
Снимка:

Стартира 14-ото издание на най-голямата социално отговорна кампания, подкрепяща отговорното шофиране и безопасното поведение на пътя, „Алкохолът е лош шофьор“. Тази година кампанията се провежда под мотото „Мисли трезв0%, преди да седнеш зад волана“ и стъпва на добрите резултати, постигнати през годините. Партньори на кампанията, организирана от „Каменица“ АД, отново са Министерството на вътрешните работи (МВР) чрез Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“, Български Червен кръст (БЧК) и Съюза на българските автомобилисти (СБА). 

До момента в рамките на ежегодната кампания се провеждат разнообразни активации, които пряко ангажират десетки хиляди шофьори и техните близки. Сред тях ярко се открояват карането на автомобил с очила, които симулират усещането, че водачът е под алкохолно влияние, както и възможността посетители на заведения изцяло доброволно да се поставят на тест за алкохол и да вземат решението дали да седнат зад волана. Тази година „Алкохолът е лош шофьор“ стартира със специално събитие, на което бяха представени и новите безалкохолни попълнения в портфолиото на компанията, специално разработени в посока следване на тенденциите. Гости на събитието бяха представители на отдел „Пътна полиция“ и Съюза на българските автомобилисти, журналисти и инфлуенсъри. Те бяха приветствани от домакините от страна на „Каменица“ АД и поздравени от младата талантлива певица Мила Роберт.  

каменица
Снимка:

Преди повече от десетилетие прегърнахме каузата за отговорното поведение на пътя и пътната безопасност, като я поставихме във фокуса на общественото внимание. Кампанията „Алкохолът е лош шофьор“ е част от дългосрочната ни политика за устойчиво развитие, основаваща се на три основни стълба – отговорна консумация, устойчиво производство и принос към обществата, в които развиваме бизнеса си. Тази година, освен че възобновяваме кампанията, представяме и нашите нови продукти, които са подходяща алтернатива за ситуациите, в които не можем да консумираме алкохол”, каза Радостина Хаджийска, директор „Правни и корпоративни въпроси“ в „Каменица“ АД.

каменица
Снимка:

„Безопасността на движението по пътищата е задължение и отговорност на всеки участник в него, на всяка институция и организация, която е поставила тази проблематика във фокуса на своята дейност. Да гарантираш живота и здравето на хората, като осъзнаеш, че решенията за правилно и съобразено със закона поведение на пътя трябва и се взимат на трезво, без употребата на алкохол, е особена отговорност, към която се стреми всяко едно от изданията на социално отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор“. Именно постигането на целите на кампанията е в основата и на дългогодишното партньорство с Министерството на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“. Само с обединените усилия на социалните партньорства може да се търси положителен краен резултат, изразяващ се в съхранение на човешкия живот в процеса, насочен към осигуряване безопасността на движението по пътищата“, споделят от отдел „Пътна полиция“.

Освен обучителни материали в средствата за масова информация, активации за по-младите шофьори в дигиталните медии и тясно сътрудничество с влиятелни лица, които да онагледят случващото се и да представят на водачите алтернатива пред това да шофират пили, тази година от компанията предлагат и практична алтернатива - нови продукти с 0.0% алкохолно съдържание. Това са напълно безалкохолната бира Каменица 0.0% и безалкохолният бирен микс Fresh в два различни вкуса.

„Хората на 21 век все по-често посягат към продукти „без“ – кафе без захар, бургер без майонеза, бира без алкохол. Тенденцията за здравословен начин на живот и нуждата да останеш в контрол на ситуацията все по-често обуславят избора на съвременния консуматор. Смело мога да заявя, че Каменица 0.0% е най-добрата безалкохолна Каменица досега. За да отговорим на нуждите на потребителите за 0.0% опции без компромис във вкуса и да посрещнем засиленото търсене на страхотни вкусови преживявания без алкохол, създадохме Fresh“, сподели Юлиана Борисова, директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД.

каменица
Снимка:

Разработена с иновативната „cold contact” технология, новата Каменица 0.0% запазва автентичния бирен вкус и меката пяна на традиционната бира и е решение в случаите, когато употребата на алкохол не е приемлива -  при шофиране, спортуване или работа, и позволява да останем със свеж ум, съзнание и фокус. Любителите на леки плодови вкусове могат да освежат деня си с безалкохолния бирен микс Fresh с 67% плодов сок и 32% безалкохолна бира, без консерванти и изкуствени оцветители и само 23 килокалории на 100 мл. И двата нови продукта се предлагат в популярната КЕН опаковка, която съхранява отлично богатите им вкусови качества и предоставя същия хмелов вкус, на който феновете на качествената бира от Каменица се наслаждават от над 141 години.

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор“ е израз на цялостната стратегия на „Каменица“ АД да бъде лидер в иновациите на пазара на бързооборотните стоки, бидейки в крак с тенденциите в сектора, и да адресира пряко и открито важните проблеми на обществото, като предлага работещи механизми и продукти за тяхното решение.

каменица
Снимка:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти