Мира Джамбазка – посланик на новата вдъхновяваща кампания на Activia „Живей InSync“

Платена публикация

Мира Джамбазка – посланик на новата вдъхновяваща кампания на Activia „Живей InSync“
Снимка: netinfo

 Едва ли има някой в София, който да не е чувал за усмихнатата Мира Джамбазка и нейните уникални, ръчно изработени бижута. На 33 години, по време на втората си бременност, тя решава да остави зад гърба си 15-годишната си кариера в сферата на ресторантьорството и да се отдаде изцяло на страстта си да създава бижута от всевъзможни нестандартни материали. Тя изгражда бизнеса си бавно, с много труд, желание, упоритост и отдаденост. Това й носи пълно удовлетворение, както и възможност да балансира професията си на дизайнер с отглеждането на децата си и грижата за семейството. Днес се срещаме с Мира в ролята й на вдъхновител и на посланик на новата кампания на Activia „Живей InSync“!

Лесно ли е да си творец в днешно време?

Ние, творците, имаме голямото предимство да можем да изразим всяка мисъл и чувство, усмивките и тъгата си в работата си. В този смисъл всичко, което ме заобикаля, може да се превърне в импулс, който да предам на бижутата си. Музиката и общуването с хора винаги са силен стимул за мен. Понякога, разбира се, имам и творчески застои, но възприемам тези етапи по-скоро като необходимо време за трупане на опит и емоции, които после материализирам в изработените от мен аксесоари.

Кои са малките неща, които те вдъхновяват?

Трудно ми е да дефинирам какво е вдъхновението. То наистина може да бъде открито навсякъде. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа. Мисля, че най-важно в търсенето на вдъхновение е да си намериш време за него, като така в един момент вдъхновението започва само да те намира. За мен е от голямо значение да мога да оставам насаме със себе си. Да си задавам въпроси и сама да си отговарям – да мога да спра и да се огледам, когато ходя по улицата, вместо забързано да тичам по задачи, да мога вечер да отделя време да си пусна музика и просто да слушам, да потанцувам сутрин, преди да тръгна за работа, на любима песен, да направя нещо добро за непознат – това са само малка част от нещата, които провокират положителни емоции в мен, и от които се раждат и добрите ми идеи.

А какво те вдъхнови в кампанията на Activia и защо реши да се включиш в нея?

Най-вече посланията, които кампанията отправя. Имах възможността да се запозная с историите на много от жените, които са я подкрепили по цял свят, и те ме усмихнаха и заредиха. Дори когато си объркана или си в т. нар. „труден период“, можеш да се изправиш и да си кажеш „Ще се справя!“, „Може и да сбъркам, но ще науча нещо ново!“, „Искам да бъда щастлив и това зависи само от мен!". Имам две дъщери, надявам се да им давам добър пример и да израснат смели, обичащи и мечтаещи жени. Ако моята история усмихне някого, това ще ми е напълно достатъчно.

Какво според теб означава да бъдеш InSync?

Мисля, че за да бъдеш InSync, трябва да познаваш добре себе си и да се вслушваш във вътрешния си глас. Да цениш нещата, които имаш, и да търсиш тези, които те правят щастлив. И да можеш да прощаваш на другите, но и на себе си.

Кои според теб са трите най-важни неща, които довеждат една жена до нейното InSync състояние?

На първо място да не очакваш някой друг да ти осигури комфорта и щастието. Да разбереш какво точно те кара да се чувстваш комфортно и да отделяш достатъчно време за него, за да можеш да се презареждаш в забързаното си ежедневие, изпълнено със задачи и отговорности. И да обичаш – както другите, така и себе си.

Всеки ден ли се чувстваш InSync?

Не. Има дни, в които без видима причина изпитвам вътрешно напрежение. Тогава се старая да направя нещо добро за себе си или за някой друг или да правя неща, които обичам.

Какво би посъветвала жените в България, които не се чувстват в хармония със себе си?

Да намерят причината за дисбаланса си. Понякога са нужни радикални промени, понякога е въпрос на много малки стъпки – било то спорт, ново хоби или хубава книга. Най-важното е да осъзнаят, че хармонията е процес, който изисква време и усилия – не се появява като с магическа пръчка.

Какъв съвет би дала на читателките ни, които се колебаят дали да последват мечтите си?

Не се страхувайте да мечтаете и да обичате живота си такъв, какъвто е. Отворете широко очите си за малките неща, които ще ви накарат да се усмихвате. И слушайте музика… много музика!

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти