Месец на детското зрение

Платена публикация

Месец на детското зрение
Снимка: netinfo

Проверете сега безплатно в оптики Grand Optics & Joy Optics.

Инициативата е част от кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение. Кампанията има за цел да популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и ще даде възможност на деца и младежи на възраст от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите.

„Най-добре е да посещаваме очния лекар профилактично, а не само когато имаме проблем.”, казва д-р Галина Петрова, офталмолог в оптики Grand Optics & Joy Optics.

„Първият профилактичен преглед на детето трябва да се направи около 6 месечна възраст.Тогава биха могли да се установят голяма част от вродените очни аномалии, които пречат на нормалното развитие на зрителния анализатор на детето. Следващите прегледи трябва да са на възраст 1, 3 и около 6-7-години. Това важи  с още по-голяма сила за фамилии с наследствени очни заболявания.“ - допълва д-р Петрова.

Често децата много успешно прикриват различни зрителни дефицити. А недиагностицирани, някои от уврежданията, водят до трайно намаление на зрението  за цял живот. Д-р Петрова препоръчва да следим за следните сигнали, алармиращи за съществуващ очен проблем: четене от много близо, прекалено приближаване до екрана на телевизора или компютъра, присвиване на очите, главоболие или често мигане.

Колкото по-рано се диагностицира даден проблем, толкова по-големи са шансовете за неговото разрешаване.

Ранната превенция на проблеми със зрението при децата се прави чрез бързо изследване, наречено очен скрининг. В рамките на кампанията, оптики Grand Optics & Joy Optics предоставят тази възможност на всички желаещи. Безплатният скриниг ще се извършва с авторефрактометър. Апаратът позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото.

Скринингът с авторефрактометър позволява добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за деца в училищна възраст. Децата, при които този тест покаже отклонения от нормата, е много вероятно да имат нужда от корекция на зрението. За тях специалистите на Grand Optics & Joy Optics ще препоръчат посещение при офталмолог за обстоен преглед.

В рамките на кампанията, освен безплатен очен скрининг, можете да се възползвате и от - 25 % отстъпка за всички детски диоптрични очила и аксесоари, както и - 30 % отстъпка за детски слънчеви очила.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.grandoptics.bg  и www.joyoptics.bg, както и във Facebook.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти