Мадлен Алгафари: В синхрон със себе си ли е съвременната жена?

Платена публикация

Мадлен Алгафари: В синхрон със себе си ли е съвременната жена?
Снимка: netinfo

Мадлен Алгафари е водещ психолог и психотерапевт в България. Автор е на редица книги за личностно развитие. Обръща специално внимание на разгръщането на ролята на жената в съвременното общество. Г-жа Алгафари споделя какво зарежда вътрешната сила на българката, какво значи да е InSync, какво поражда нейната потребност да се грижи за околните и какво ѝ помага да организира успешно своя личен и професионален живот.

Г-жо Алгафари, какво означава една жена да бъде в синхрон (InSync) със себе си?

За нас, жените, това означава да бъдем автентични, т.е. да общуваме с душата и тялото си. Важно е да чуваме тялото си и да го разбираме, защото то изпраща сигналите за истинските ни емоции и потребности. Следват действия, съответни на потребността, за да може тя да бъде задоволена. Използваме и термина „организмични”, това означава да сме верни на себе си. Истински в синхрон може да бъде със себе си човек, който се познава. Проблемът е, че често не се познаваме, макар да мислим обратното.

Каква е съвременната българка?

Десеторъка. Изключително издържлива. Проницателна. Повечето български жени имат силни връзки с корените си, с хилядите жени, живели преди тях. Често е и уморена, но не се отказва. Българката умее да се справя с трудностите. Добра майка е, старателна професионалистка, отговорна партньорка. И много силна, до степен, че понякога иска твърде много от себе си.

Как съвременната българка успява да съвместява личния и професионалния си живот?

Понякога това й коства невероятни лупинги и висш пилотаж. В повечето случаи се справя обаче. Момичетата по-рядко биват глезени във възпитанието при славянските народи.

Посъветвайте дамите как да открият баланса в своя живот.

Като не осиновяват партньорите си, а търсят обмен в отношенията. Като не забравят и вътрешното си дете, което иска да си играе и забавлява. Така жената може да се презарежда с енергия за отговорностите на зрялата част в нея.

Кои са трите най-важни неща за една жена, за да бъде щастлива?

Да познава всички лица на женствеността – майката, лудетината, кралицата, любовницата, помагащата, но и даваща на себе си. Да създава. Да общува с интуитивно мъдрата си душа.

Какво значи една жена да бъде успешна?

Важно е да е успешна като жена, а не като мъж, т.е. да не губи побеждаващата женска енергия. Ако напълно се идентифицира с мъжката сила, това започва да ѝ се отразява зле. Да създава, но не само поколение, а творчество. Съзидателната енергия е изцелителна за жената. Да има време за пътуване навътре, за общуване със сродни души и за дома.

Кои са основните грешки на дамите, които им пречат да водят балансиран и пълноценен живот?

Това, че забравят себе си. На първо място в живота на жената е нейната собствена реализация като човек, на второ място идва партньорът и след това са деца, приятели, роднини... Често поредността на тези звена е сгрешена, а оттам по веригата следват вреди за самата жена, за партньора, за децата, за семейството и обществото.

Какво не им достига на дамите, за да се чувстват удовлетворени?

Умение за слабост. Истинска побеждаваща слабост, която всъщност е най-голямата сила.

Личен или професионален живот? Има ли изход от тази вечна дилема?

Важното е единият да не замества другия, а да бъдат в равновесие. Много хора очакват в професионалния свят отношения, които всъщност не намират в личния. Това е нездраво.

Как съвременната българка може да развие своя потенциал?

Като си задава въпроси. Всеки човек, който е склонен да се поставя под съмнение и да продължава да проверява и да търси истините, се развива. Мисля обаче, че голяма част от потенциалът на българката е изявен, а не скрит, и заслужава възхита!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти