Как да се грижим за обувките, за да ни служат вярно

Платена публикация

Как да се грижим за обувките, за да ни служат вярно
Снимка: KALAPOD

Едва ли някой ще оспори, че обувките са изключително важна част от облеклото. Е, ако живеехме на някой тропически остров, вероятно нямаше да е така, но в нашите умерени, градски условия, без обувки сме за никъде. Затова трябва да се отнасяме към тях с необходимото уважение и грижа, за да ги носим дълго и безпроблемно, а и да запазим добрия им вид.

Обущарите съветват винаги да се използва обувалка, за да не се деформират обувките отзад и отстрани. Ако са се намокрили от дъжда, в никакъв случай не ги сушете до източник на топлина. Бързото изсушаване ще втвърди и напука кожата, като по този начин ще я състари преждевременно.

Вместо това ги напълнете с вестници и ги оставете да изсъхнат на стайна температура. Хартията ще поеме влагата, а обувките няма да се обезформят.

Вестниците ще са ви от полза и при смяната на сезоните – ако няма да носите обувките два-три месеца, напълнете ги с вестници и ги приберете в шкафа. Ако имате специални обтегачи, можете да използвате тях.

Препоръчително е да не се носи един и същи чифт два дни подред, а да се оставят да се проветрят извън шкафа. При поява на неприятна миризма освен специалните спрейове, може да ви помогне и най-обикновена сода за хляб – просто поръсете обилно вътре в обувките, оставете да престои цяла нощ и на сутринта изтръскайте добре.

Винаги почиствайте обувките от гладка кожа с мека четка от прахта, преди да ги боядисвате. След това нанесете тънък слой боя само в едната посока с помощта на дунапренов тампон или гъбичка. Накрая излъскайте обувките с парче вълнен плат или кадифе за зашеметяващ гланц.

Обувките от набук и велур страдат много от водата и солните разтвори през зимата. Те са много удобни и красиви, но за съжаление влагата ги деформира бързо. За тяхното почистване и поддържане използвайте течна боя или спрей, които боядисват в дълбочина.

След нанасяне изчакайте, докато изсъхне, а след това изчеткайте с четка с мек косъм, за да не издраскате кожата. Ако обувките са силно замърсени или протрити, използвайте специална абразивна гума за почистване и след това нанесете боя.

Спортните обувки са изключително удобни, но за съжаление са предразположени  към развитието на бактерии и съответно – неприятни миризми. Желателно е маратонките да се перат, като това може да става и в пералня, при ниски температури и обороти, за да се избегне разлепване. За целта има специални препарати, които запазват цветовете и материите.

Колкото и да се грижим за обувките обаче, винаги идва момент, в който се налага да си купим нови. А и да не се налага – просто да го направим ей така, за удоволствие. Обувките са изкушение, на което трудно някой би устоял, а за щастие, не ни се и налага. Не и докато има място, откъдето можем да купим качествени, удобни и модерни обувки, без това да разстрои бюджета ни. Това място се нарича KALAPOD.

KALAPOD е нова марка на българския пазар и съчетава комфорта, актуалните тенденции и изключително добрите цени с удобството на онлайн пазаруването. Тук можете да избирате от богата колекция, която се обновява ежеседмично – едно истинско море от форми, цветове и размери. KALAPOD се грижи за своите клиенти, затова доставката при поръчка над 40 лв е безплатна, а в случай, че размислите, можете да върнете безпроблемно обувките в срок от 14 дни.

Редовните промоции и намаления са допълнителен жест към клиента, защото за KALAPOD той е на първо място. Ако още не сте купили новите си летни обувки, побързайте да го направите още сега. А след това не забравяйте да се грижите за тях, следвайки нашите съвети, за да ви служат и да ви радват още дълго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти