Как да предпазим кожата си от пигментни петна и преждевременно стареене

Платена публикация

жена лице кожа петна
Снимка: Freepik

Хиперпигментацията е често срещано състояние и обикновено се дължи на хормонални промени, нараняване или възпаление на кожата и прекомерно излагане на слънце. Изразява се в поява на тъмни петна по кожата, които не са болезнени, но могат да повлияят на нашето самочувствие. Хиперпигментацията не е необратима и с правилните стъпки можем да я редуцираме да се предпазим от повторната й поява.

Специалистите от водещата българска марка COLLAGENA създават натурални козметични продукти, подходящи за кожа, склонна към хиперпигментации. Формулите включват ценни депигментиращи, подхранващи и хидратиращи съставки. И така важната слънцезащита с висок физичен фактор SPF 50. Можете да ги разгледате ТУК.

Защо слънцезащитата е важна?

Често не си даваме сметка колко дълго време кожата на лицето ни е изложена на слънце и съответно на UV-лъчите. Около 90% от измененията по кожата ни се дължи на UVA лъчите, които имат способността да проникват в дълбочина и да ускоряват процесите на стареене. UVB лъчите са отговорни за кожните изгаряния и клетъчните увреждания, които могат да доведат до сериозни заболявания на кожата. Ето защо, ако искаме здрава и млада кожа, слънцезащитата е важна целогодишно, а през летните дни - задължителна!

Специализираните продукти за пигментирана кожа на COLLAGENA са с висок слънцезащитен фактор SPF 50, постигнат на базата на минерален физичен филтър Титанов Диоксид. За разлика от химичните филтри, които имат редица недостатъци, титановият диоксид е напълно безвреден и изключително ефективен при защита срещу всички аспекти на UV светлината, която може да повлияе на кожата – отразява и разсейва както UVA, така и UVB лъчите. Вижте повече ТУК.

BioLine
Снимка: COLLAGENA

Предимствата на продуктите с минерален физичен филтър са много. Не дразнят кожата, не причиняват вреди и не е необходимо да чакаме, преди да изложим кожата на слънце, те я защитават незабавно. Продуктите с минерален физичен филтър са идеални за ежедневната слънцезащита на кожата. Продуктите с химичен филтър могат да раздразнят кожата и имат нужда от време за абсорбция, но са водоустойчиви и по-подходящи за плажа.

Ежедневната употреба на подходящ козметичен продукт с минерален физичен филтър и висок SPF може да възстанови равния тен и да ни предпази от появата на нови пигментни петна. Но ползите за кожата ни са още много! Намалява риска от преждевременно стареене, от изгаряне и раздразнения, от фоточувствителност и дори сериозни заболявания като рак. Ето защо е важно да включим такъв продукт в рутинната грижа. Специализираните формули с SPF 50 на COLLAGENA съдържат ценни хидратиращи ингредиенти, подхранващи масла, патентован български колаген и патентовани съставки срещу пигментни петна на водещи световни лаборатории. Можете да разгледате и поръчате на промоционална лятна цена от ТУК.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти