Frosch - създадени от природата и с мисъл за нея

Платена публикация

Frosch - създадени от природата и с мисъл за нея
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Когато влезем в магазина и потърсим препарати за чистене, освен разнообразието от продукти със сигурност виждаме и огромно количество пластмаса, и при тази гледка човек няма как да не се запита – а как ще се справим с това някой ден и няма ли е да късно, когато го осъзнаем? При всички положения отговорността да пазим природата е както в нашите ръце като потребители, така и в ръцете на производителите. Затова и когато на пазара има продукти, които от създаването си дават своя принос в борбата срещу климатичните промени, е редно да говорим за тях и да подчертаваме добрия им пример.

Добре познатата немска компания Frosch, специализирана в препарати за почистване и лична хигиена, стартира като еко-съобразен бранд, който е напълно наясно с темата за опазването на природата и колко важна е тя за обществото. Обещанието на Frosch гласи „Органично качество от 1986 година“ и то е видимо в цялата продуктова гама на на компанията, която напълно отговаря на изискванията за екосъобразност.

Формулите на почистващите продукти на бранда съдържат вещества, извлечени от растения, и са 100% биологично разградими. Сърфактантите (активните измивни вещества в продуктите) са направени от сурови растителни материали, предимно отглеждани в Европа, като рапица, слънчоглед (от Германия или Северна Европа) и маслини (от Южа Европа).

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Много от почистващите препарати съдържат и напълно натурален оцет, сода бикарбонат или екстракт от лимон.
Веган продуктите не съдържат никакви вредни съставки, като микропластмаса, фосфати или парабени. Нито един от продуктите на Frosch не съдържа животински съставки, нито пък е тестван върху животни.
Съставът обаче далеч не е всичко в един продукт – също толкова важна е и опаковката му и Frosch знаят това много добре. Затова и повечето от бутилките са изработени от 100% рециклирана пластмаса и съответно са отново 100% рециклируеми. Грижата за природата и устойчивостта на продуктите е абсолютен топ приоритет на марката и смело може да се каже, че именно там са съсредоточени най-големите усилия на компанията.

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Принципът, който компанията следва, е принцип на истински затворен еко-цикъл – опаковките на продуктите са измислени по начин, който им позволява да останат на 100% в затворения кръг на рециклираните материали. Иновативният процес, разработен от компанията, позволява добиването на висококачествен платсмасов материал (рециклат), а резултатът е видим в опаковките на продуктите Frosch  - повечето бутилки са от 100% употребявана пластмаса.

Според проучване на Ellen MacArthur Foundation през 2050 година в океаните ще има повече пластмаса, отколкото риба, а решението на този проблем е повторното и многократно използване на пластмасата вместо изхвърлянето ѝ в сметища или в океаните – именно това прави и компанията зад продуктите Frosch. Освен бутилките, в този цикъл участват и паучовете, съдържащи прахове за пране и други продукти – те също се рециклират и се използват за повторно пълнене.

Освен това всички опаковки се произвеждат на място, във фабриката на Frosch, а процесът протича в енергийно ефективна сграда, както и със собствена водопречиствателна станция, която минимизира употребата на химически консерванти.

Всичко това работи в полза на природата, съкращава вредните емисии и определено намалява количеството пластмаса, изхвърляно в природата, а ефектът от този подход е не само в подкрепа на околната среда, но и на всеки отделен потребител.

Ползвайки продуктите Frosch всеки може да бъде сигурен, че прави най-доброто за природата, отговорен е към околната среда и същевременно ползва екосъобразни, но ефективни продукти в домакинството.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти