5 актуални тенденции в плочките за баня през 2024 г.

Платена публикация

интериор
Снимка: Freepik

Мислите ли да подновите плочките си за баня през новата година?

Ако ви предстои реновиране на банята и не сте сигурни какво да направите, ние имаме отговорите на всички ваши въпроси, относно актуалните тенденции в обзавеждането на банята за 2024 година.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от нашите любими модели, за които смятаме че трябва да знаете, за да направите вашата баня уникална и открояваща се.

1. Големи плочки за баня и мраморни плочки

Големите плочки гранитогрес за баня са изключително търсени и предпочитани за 2023 – 2024 г. Предлагайки изчистен и модерен външен вид, те могат да направят малката баня да изглежда по-голяма и са идеални за поддушовите пространства.

Харесваме как плочките с мраморен ефект внасят финес в монохромната баня. Изглеждат прекрасно, както като стенни плочки, така и като подови плочки. Големите плочки отварят пространството още повече, а смесителите за мивка в меден цвят подчертават техните топли минерални тонове.

2. Шестоъгълни плочки

Ако се стремите към по-различна и интересна визия за своята баня, можете да я постигнете с помощта на популярните шестоъгълни плочки.

Шестоъгълните плочки във всички размери, цветове и текстури създават уникален външен вид на пространството. Те се адаптират към различни стилове и са подходящи както за модерни и съвременни интериори, така и за класически или винтидж стилове.

За да добавите визуален ефект и да създадете уникален дизайн в помещението, съчетайте шестоъгълни стенни плочки с теракота с дървесен ефект.

3. Терацо плочки

Терацо плочките са важен акцент в модерните бани тази година. Вдъхновени от богатото наследство на венецианското майсторство, тези италиански плочки са идеални за добавяне на текстура и характер към вашата баня с мраморния си дизайн.

Съчетайте със сини плочки за баня, за да подчертаете средиземноморската цветова схема и да пренесете модерната си баня на следващото ниво.

Ако изберете плочки от порцелан, вие ще имате предимствата на ниска поддръжка и лесен монтаж, съчетани с красотата на традиционното терацо.

4. Мозаечни плочки

Красивите мозаечни плочки предлагат множество сложни шарки и живи цветове, които добавят нотка на визуален интерес и артистичен усет към всяка баня. Независимо дали предпочитате съвременна, минималистична визия или по-еклектична и бохемска атмосфера, мозаечните плочки могат да съответстват на вашия уникален стил.

Мозаечните плочки придават характер и специфично излъчване на помещенията, в които са поставени, а комбинирането им с различни по вид мебели е лесно и безпроблемно. Могат да се използват като частична декорация или като основен интериорен компонент, на който да се заложи при обособяването на банята.

5. Метро плочки

Метро плочките (или плочките Subway) отдавна са популярен избор за бани поради техния вечен и гъвкав стил. Техните изчистени и елегантни линии създават класически и изтънчен външен вид, който може да допълни традиционната и съвременната дизайнерска естетика.

Надяваме се да харесате нашите предложения и да намерите вдъхновение за следващия си проект за баня. Но в случай, че искате да знаете повече, ще отговорим на още няколко важни въпроса.

Какви цветове плочки да изберем?

През 2024 г. очаквайте да видите комбинация от смели и приглушени цветове в дизайна на плочки за баня. Subway плочките в неутрални и земни тонове продължават да бъдат популярни, но ярките и живи цветове като изумрудено зелено, морско синьо и цвят горчица се завръщат. Тези смели цветове могат да се използват като акцент или върху цялата стена, за да се създаде фокусна точка в помещението.

Какви модели са на мода?

Геометричните шарки стават все по-популярни през следващата година. Шестоъгълни плочки, терацо или плочки Subway, подредени в уникални шарки, са някои от актуалните тенденции. Освен това флоралните мотиви също се завръщат и могат да бъдат чудесен вариант за внасяне на женствена нотка в дизайна.

Кои плочки са най-добри за баня?

Когато избирате плочки за баня, е важно да имате предвид издръжливостта и устойчивостта на хлъзгане на плочките. Големите плочки за баня са страхотни за създаване на елегантен и модерен външен вид, докато теракотните плочки предлагат текстура и характер. Мозаечните плочки могат да се използват за създаване на сложни дизайни, а тези тип „метро“ са вечна класика.

Как да включите тези тенденции в дизайна на вашата баня?

За да включите тези тенденции в банята може да добавите няколко акцентни плочки в душ-зоната или пък да създадете стена с ярки цветове. Смесването и комбинирането на различни видове плочки също може да създаде уникален и персонализиран вид.

Тенденциите в дизайна на плочките за банята за 2024 г. съчетават в себе си иновации, функционалност и красота. Очаквайте разнообразие от дизайни, текстури и цветове, които да отразят индивидуалността на вашия интериор. Обновяването на банята става не просто процес на подновяване, а създаване на уникално пространство, което отразява вашата личност и стил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти