40 е новото 20. А дали и тялото ви го знае?

Платена публикация

омега
Снимка: Walmark

Отдавна са отминали времената, когато от жените на 20 се е очаквало само да раждат деца и да шетат у дома, а на 40 да вият баници и да подръпват ушите на непослушните внучета. Днес жената на 40 е на върха на кариерата си, води активен социален живот, пътешества, а в същото време се грижи за дома, семейството и още непорасналите си деца. Как тялото ни се справя с цялото това натоварване?  Организмът ни се нуждае от огромна доза грижа и подкрепа, за да издържи на ежедневния стрес и да бъде в добра форма. За да се радваме на щастлив, пълноценен живот без излишни килограми и нервен срив.

Основното гориво за нашия организъм – храната, днес е непълноценна, лишена от важни хранителни елементи и изпълнена с изкуствени субстанции, които не можем да обработваме и усвояваме. Когато има недостиг на важни витамини и минерали органите ни работят бавно и трудно, изтощени сме, умът и сърцето ни се задъхват.

Ползата от ценните Омега-3 мастни киселини за женския организъм са отдавна доказани. Те трябва да присъстват ежедневно в менюто. А ако сме затруднени да си ги набавим чрез храната, не трябва да се притесняваме да ги вземем като добавка. Така ще избегнем различни здравословни проблеми.

Особено важно е Омега-3 да бъде част от менюто на дамите над 40 години. Това е възрастта в която обмяната се забавя, натрупват се тлъстинки в определени зони, тялото преработва по-трудно храната и нерядко се появяват първите признаци на метаболитен синдром. Омега-3 ненаситените мастни киселини са в полза на нормалния метаболизъм. Те се грижат за имунитета, подпомагат работата на ендокринната система, главния мозък и сърцето, и противодействат на стареенето на клетките. Особено подходящи са при симптоми на предменструален синдром и риск от поява на остеопороза.

Малко са дамите над 40, които да не искат да се избавят от поне 2-3 излишни килограма. Е няма как да сбъркат, ако заменят наситените животински мазнини в менюто си с продукти, богати на Омега-3.Или поне приемат подходящите добавки.

омега
Снимка: Walmark

Каква е основната грешка, която правим в опитите си да отслабнем?

Повечето диети са основани на намаляване приема на мазнини. Но ако искате да имате добро здраве и да изглеждате добре, вместо да ги изключвате напълно, задължително включете в своята диета храни, богати на ненаситени Омега-3 мастни киселини. Например, авокадото. Започнете деня с тост с нарязани отгоре парченца авокадо. След това за обяд можете да си направите сьомга със спанак или броколи, овкусени със зехтин и лимонов сок. Ако между храненията се почувствате гладни, вземете няколко ядки – орехи, бадеми, кашу. За вечеря пък бихте могли да си направите пуешко филе с гарнитура от печено брюкселско зеле, в което също има Омега-3.

Ако не разполагате с достатъчно време, за да си приготвите специално меню, богато на ненаситените мастни киселини, помислете за прием на добавки. 

Според Световната здравна организация минималната дневна норма за дамите от Омега-3 е 250 мг, а максималната – 8000 мг.
Оптималният прием е 1000 мг.

 

OmegaPrim е един от най-известните продукти на Walmark и представлява мощна комбинация от Омега-3 мастни киселини, така необходимият за енергията на клетките ни коензим Q10 и силният антиоксидант селен. Подпомага нормалната сърдечна дейност, допринася за нормалните нива на холестерол в кръвта и за нормално кръвно налягане. Най-доброто решение за всеки, чийто организъм се нуждае от здравословна доза Омега-3.

Не сте помислили за това? Крайно време е! За да сте здрави, красиви и в добра форма. Заредени с енергия като на 20. И готови за предизвикателствата, които животът ще ви поднесе в един от най-хубавите периоди от живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти