Д-р Хинова: С Мазов е „Война и мир“ (и какво ли мисли Деси Бакърджиева по въпроса)

деси бакърджиева
Снимка: NOVA

Велина Томова

Какво ли е да те наричат по улиците с друго име? Да те обвиняват за прегрешения, които не си извършил, само защото те бъркат с друг човек?

Не, не става дума за криминален сюжет, а за реалния живот на любимите ни актьори. Макар да знаем прекрасно, че се казват Деси, Владо и Диана, те винаги се превръщат в героите, които играят.

И трудно слагаме границата между образа и личността, между измислицата и реалността. Защото това е добрият актьор – да успее да убеди хората в реалността на своя персонаж...

Любимият ни „Откраднат живот“ е към края си и бързаме със срещите с най-забележителните персонажи, докато все още живеят на екрана.

Днес сме с д-р Лора Хинова. И както се полага на две жени, разговорите винаги се въртят около мъжете и децата.

Но понеже всяко хубаво нещо си има край, щракнахме клапата и позволихме на Деси да спре да е Лора и да ни разкаже повече за истинския си живот.

Ето какво ни разказаха Лора и Деси ;)

Д-р Хинова, вече отново сте на работа. Майчинството май не ви се отрази както очаквахте?

Да бъдеш майка и да си добър родител е истинско предизвикателство, не е като да извадиш тромб с балон катетър. Освен всички трудности, откакто останах сама и се разведох, доцент доктор Мазов се държи изключително мило с мен и Стефко. Сякаш иска да се сближим отново…не мога да го разбера този човек - хем го боли, хем го сърби. Радвам се че работя с него, защото той е изключителен специалист и отличен съдов хирург, но като човек е все още в трети клас.

Обвиняваха ви, че „не знаете какво искате“ - толкова мечтаехте за това дете, минахте през какво ли не с Ванчето, а после нямахте търпение да се върнете на работа...

Много добре знам какво искам, просто понякога хората се разболяват от лоши болести. Ние лекарите също боледуваме, добре че порфирията е лечима, но това заболяване е истинска чума за психиката. Порфирията е наследствено заболяване на черния дроб,предполагам съм го наследила от баба ми. При това заболяване организмът не произвежда достатъчно хемоглобин.

Симптомите на болестта се проявяват като фотодермоза, хемолитични кризи, стомашно-чревни и нервно-психични разстройства.

Действа на мисловната дейност, поведението и това до известна степен оправдава глупостите които сътворих. Всичко това обаче не ме прави по-малко родител и майка!

Обичам си детето и си го гледам, но все пак то изиска грижи, финанси, а за това трябва и да се работи. Обичам си и професията, и смятам, че мога да се справя еднакво добре и с двете – да съм мама и добър хирург. Наели сме с доцент Мазов добра гледачка, която ни помага.

Какво беше да живееш с доц. Мазов поде един покрив?

Забавно изживяване, като на война и мир! Ние сме две непораснали деца, които се обичат истински – Но аз трудно ще си го призная.

Сега, когато вече не сте заедно, като че ли излязохте от неговия обсег на влияние и ви е по-лесно да държите на собственото си мнение?

 

„Добре дошла… в ада.“

Публикувахте от Откраднат живот в Вторник, 2 април 2019 г.

Пак повтарям, винаги съм държала на мнението си, но болестта ми обърка всичко. Освен това като лекар винаги съм отстоявала позициите си и на 99% съм била права. На теория и на практика съм отличничка, но в живота има други правила и там още съм за четврока. 

Той успя ли да преживее случилото се с Ина Фотева? Обвиняваше се дълго и това се отрази на работата му...

Да, справихме се заедно, накрая той отново започна да злоупотребява, защото явно му харесва да се грижа за него. Освен това покрай Стефко се научих да готвя, сама се издържам и това му прави впечатление. Не е забравил за Ина, нито пък аз. Просто трябваше време, за да се уталожат емоциите. Но с днешна дата мога да кажа само, че ако продължава да злоупотребява с търпението ми: “Ще ме счупя и двете ръчички“.... хахахах

 

От най-близките ни хора ни боли най-много, защото те знаят най-добре къде сме най-уязвими.

Публикувахте от Откраднат живот в Вторник, 4 декември 2018 г.

След последните случки в болница „Св. Анастасия“ - стрелба, полицаи, арести, успявате ли да се върнете към нормалния ритъм?

До колкото е възможно. Ние сме преди всичко лекари! За нас всеки ден е като ЕКГ на сърцето.

Имате ли покана за сватбата на Галя и доц. Захариев?

 
Публикувахте от Откраднат живот в Сряда, 15 май 2019 г.

Да, разбира се, сватбата се състоя преди броени дни и беше прекрасна. На всичкото отгоре хванах букета, каквото и да означава това. Доктор Стилянова е моя приятелка и съм много щастлива за тях двамата с доцент Захариев...Те са истинско семейство, а тържеството и подписа са формалност според мен. Те минаха също през труден период, но любовта лекува!

- - -

Деси, казват ли ти д-р Хинова по улиците?

Да, все по- често чувам, Лора..Лора, но са ме наричали и преди с имената на героините ми. Обръщението винаги е различно. Първо беше “Водещата от „Българският топ 100“, после „Новинарката от „Шоуто на Азис“,…Нели от “Стъклен дом“, Диана от „Фамилията“ и сега доктор Хинова от „Откраднат живот“. Всеки период от живота ми е свързан с някаква роля и хората ме оприличават с нея. Телевизията е неразделна част от ежедневието ни.

Тя може да те направи популярен за много кратко време, но е опасна, за да не те сложи в рамка, която да те спира от развитие. За мен е важна любовта на хора, защото те оценяват труда ти, безсънието ти, старанието ти, желанието да направиш нещо добро. Благодарна съм им и признателна, че харесват работата ми.

Постоянно се снимам с най-различни хора. Повечето са изключително мили и добронамерени…Питали са ме даже какво прави сина ми, т.е Стефко от сериала.

Попадала съм на абсурдни ситуации, хора които пищят по улиците, коли, които ме засичат за да ме снимат, мъж хвърлящ се на капака, за да получи автограф, момиченца, които ме заключват в класна стая, за да си направят с мен снимки… Повечето ме поздравяват за успеха на сериала. Но това е резултат от колективната работа на този прекрасен екип.

Как ще излезеш от „ефекта Откраднат живот“? Имаш ли нови проекти?

Много, но мисля, че има още какво да науча и да дам за този проект :“Откраднат живот“. Преди години исках да стана пластичен хирург. Винаги съм искала да помагам на хората, да има повече красота и добро за душите и телата ни. Разбрах от разговор с много лекари през последните месеци, че удовлетворението идва, когато след упованието и надеждата, в очите на болния си видял щастие и благодарност.

Тогава се чувстваш победител, а душата ти празнува – ден след ден, победа след победа, без шум, микрофони и червени килими. Раждаемостта намалява, а младите, достигнали репродуктивна възраст, напускат страната, в това число и лекарите. Не е тайна, че нашите лекари са високо ценени в чужбина и бих казала, че са на световно ниво.

Там те постигат успешна реализация, защото попадат в среда с предвидими и гарантирани условия за работа и развитие. Тези фактори, липсващи у нас, са основната причина, която ги привлича.

Доброто заплащане е оценка, аналогична на качеството на труда, който те полагат. Човек трябва да има достойнство. Никога не съм съжалявала какъв труден път съм избрала в живота си. Това споделят и много лекари.

Няма значение каква е професията ти, когато я правиш да има смисъл и влагаш сърцето си, а не се оставяш на посредствеността. Знаела съм, че пътя ми е свързан с хиляди лишения, компромиси и много любов към изкуството.

Работата в сериала е много интензивна. Ще си вземеш ли почивка след края на сезона?

Не, защото имам много работа, ще почивам само два пъти по 3 дни и надявам се една седмица около рождения ден на дъщеря ми.

Наскоро се включи в много хубава кампания за инвитро. Разкажи ни повече? Защо се съгласи да участваш в нея, има ли вече резултати?

Да, бях част от кампанията на клиника НюЛайф в Пловдив за две безплатни процедури инвитро. Двойки с репродуктивни проблеми ни изпращаха писма с историите си. Избрахме две семейства, чиито истории ме разплакаха. Едната беше от името на мъжа, още докато я четях се възхищавах на търпението и всеотдайността на този човек. Стискам им палци на тези хора. Започнали са вече нужната терапия и стимулации, като искрено се надявам да ги ощастливим!

По какво си приличате с д-р Хинова и по какво се различавате? Би ли избрала един Мазов за свой съпруг в реалния живот? ;)

С тази героиня имаме и много общи, и коренно различни качества и характерни особености. Във всяка героиня намирам частица от себе си. Обичам си професията. Въпреки, че когато отивам на работа, по скоро отивам да живея друг живот, да влизам в нова роля, да изследвам характери. Тази професия е тясно свързана с психологията и философията.

Интересен въпрос относно героя на доцент Мазов?! Най- драстичния случай беше преди дни, когато мъж и жена ме догониха на улицата и буквално изнесоха лекция как били се разстроили от изневярата на Мазов и моята в предишния сезон, как бил несправедлив живота към добрите и кадърните хора.

НЕ, не бих избрала такъв ужасен мъж!

Обичам да изпълнявам роли с послание, поука. Надявам се, че зрителите не мислят, че това, което е на екрана, е и в живота! Но всъщност бих искала да изиграя много роли, както в театъра, така и в киното.

Не съм искала да се поставям в рамка или да се самоопределям, същото е с това какво не бих направила заради нещо, което обичам. Всичко зависи от правилната мотивация, ясните и добре подбрани аргументи и смисъла на крайния резултат. Освен това за мен е вярна максимата, че човек се учи цял живот. От всяка роля можеш да научиш нещо ново, както от добрата книга.

Сцената е най- добрия учител за актьора, защото контакта с живата публика е най-точният критерий, оценка за играта и постановката. В живота съм си Аз, ролите само на професионалното поприще.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти