Създадено за RESCUE®

Без паника! Най-доброто предстои

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Да си представим една обичайна вечер от преди няколко месеца – семейството се събира да вечеря заедно, пускат си телевизия и гледат новините от деня. Отново статистики, отново проценти, затворени заведения, градини и какво ли още не. В социалните мрежи не беше много по-различно. За съжаление, не можем да променим света, в който живеем, но положителното е, че въпросните статистики стават все по-приемливи, а социалните мрежи ни показват повече положителни снимки, статуси и дискусии.

Физическото здраве несъмнено е най-важното нещо в нашия живот, но не бива да пренебрегваме и психичното, за което все повече започва да се говори.

Ако по време на извънредната ситуация сте станали по-тревожни, обхванала ви е депресия или сте започнали да получавате паник атаки, е важно да знаете, че това състояние е възможно да продължи известно време след „нормализирането“ на ситуацията и завръщането към обичайния ритъм на живот.

Промените обикновено са нещо, което плаши и най-смелите, било то и тези към по-добро! Те изискват осъзнати усилия, които ще трябва да положите. Ако искате да преодолеете даден проблем или да се справите в конкретна ситуация, трябва да започнете с нейното осмисляне и да поемете път към познанието и самопознанието – това са процеси, които помагат изключително много на доброто психично здраве и пълноценното функциониране на света като цяло. И за да ви уверим, че най-доброто тепърва предстои, ви даваме няколко съвета, които ще ви помогнат да сложите този чифт очила, който си отива с надуваемото фламинго на плажа. Защото сте го заслужили – глътка въздух след тези негативни статистики и малко повече слънце.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Организирайте своето ежедневие

Ясно е, че пандемията повлия на всички ни до някаква степен. Офисът вкъщи, липсата на училища и градини, изолацията...всичко това навярно е довело до срив в подредения ви живот преди това. Не мислете за миналото – нямате влияние върху него, а да се тревожите за нещо, което не може да промените, е загуба на време и излишни нерви. Започнете да планирате и въведете ритъм, като се съсредоточите над това, което имате като възможност, а не над това, което ви е било отнето. Запомнете, че често промените са за добро и колкото и да звучи като клише, когато губим нещо, то е защото „зад ъгъла“ чака по-добро. Вероятно това е мечтаната работа или хобито, в което сте станали толкова добри, че да започнете да печелите от него? Помислете върху това.

Останете свързани с другите

За щастие, хубавата страна на пандемията е, че станахме по-свързани от преди. Може да ви звучи невероятно, но всъщност е така! Макар и виртуално, започнахме по-често да си комуникираме с близките хора, дори и с тези, които живеят далече. Самата потребност от общуване нарасна толкова, че започнахме да общуваме с по-голям кръг от хора и да се сещаме за стари приятели, колеги или съученици. А най-важното е, че свързаността и близостта подпомагат здравето на психиката. Разпознайте и признайте нуждата си от помощ, тъй като това е ценно качество, което не бива да неглижирате. Със сигурност ще ви олекне. Ако се притеснявате да говорите с близките си, интернет пространството е пълно с групи, в които членуват хора със сходен на вашия проблем – самото чувство, че ще срещнете себеподобни и някой, който наистина може да ви разбере, е от огромна помощ. А и може да си намерите приятели за цял живот.

Полагайте грижи за себе си

Ако се чувствате добре отвътре, това ще личи и отвън. Сега идват топли дни – наслаждавайте се на слънцето, давайте си почивка, правете нещата, които ви правят щастливи и пийте повече течности.

d
Снимка: Rescue

Ако въпреки това страховете, безсънието или други мъчителни симптоми продължават, заложете на Рескю капките на д-р Бах. Те биха могли да подпомогнат всички вече описани стъпки за справяне със ситуацията като един доказан помощник във вашето ежедневие.

Как действа? Благодарение на цветните есенции в състава му, които оказват влияние върху често срещаните негативни модели на поведение, появяващи се в отговор на стресиращи ситуации. Около 15 мин след приема на RESCUE®, механизмите за самолечение на организма се активират. От своя страна, това може да подпомогне за емоционално стабилизиране и психо-физическо отпускане – най-важните предпоставки за едно по- балансирано и осмислено поведение.  

Независимо дали гледате на живота, хванали наполовина празна или наполовина пълна чаша, психическото здраве е от решаващо значение, защото то е в основата на физическото ви такова. Вървете смело напред, може да се изненадате, когато осъзнаете, че сте стигнали по-далеч, отколкото сте били преди година и половина.

Попълни сега анкетата „Емоции по време на пандемия“ организирана от Vedra International и участвай в тяхната томбола! Всички лични данни, събрани чрез анкетата, се обработват само и единствено от Vedra International.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти