За и Против: "Мис Вселена" на 60 години

Красотата не е това, което беше! Вчера предаването „На кафе“ по NOVA ни срещна с новоизбраната „Мис Вселена“, която ни удиви и постави много въпроси за размисъл. Всички знаем, че живеем във време, в което устойчиви стереотипи биват разбивани и това се отнася особено за конкурсите за красота. Съвсем скоро „Мис Вселена“ Буенос Айрес стана Алехандра Гонзалес. Интересното е, че тя е на 60 години!

Благодарение на правилата в провеждането на този конкурс, това вече е възможно. До сега са можели да участват само млади жени на възраст между 18 и 28 години, а сега единственото изискване е да бъдат над 18 години. Вече се налага една тенденция конкурсите за „Мис“ да не предполагат само красота и физически данни, но също така да предполагат един цялостен образ, който по някакъв начин да е пример за подражание, труд, усилия, упоритост.

Един друг избор за „Мис“ също поляризира мненията в обществото наскоро. Скандалният избор е 39-годишната Алемане, родена в Иран, германка, която стана "Мис Германия", тя е архитект, като избора й раздели германците на полярни лагери. Половината роптаят, дори й лепят квалификации, още повече, че е родена в Иран, другите казват, че това е чудесно.

Истината е, че тя помага за интеграцията на мигрантки в Германия, които там са особено много. От тези избори на красиви дами напоследък се разразява един световен дебат, когато говорим за красота - дали тя е привилегия само на младостта? Мненията са разнопосочни, но истината е, че дори и тези конкурси да се основават само на младостта и на красотата днес, то след 20 години дамата, която е получила короната в своята младост, трябва да може да защити титлата си с нещо, което я прави истинска дама и пример за подражание във времето.

Повече по темата вижте във видеото по-горе!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти