Камила Кабейо открито за тревожността и болестта ОКР

Камила Кабело казва, че животът й се е променил, откакто е преодоляла симптомите на обсесивно-компулсивно разстройство. По темата споделят панелистите от "На кафе" по NOVA.

27-годишната певица на мега хита „Хавана“ беше открита в интервю за опита си с тревожността и ОКР в миналото, обяснявайки, че за нея това състояние означава да има едни и същи мисли „отново и отново“.

"Проявява се и като многократно задаване на един и същ въпрос, като например „Сигурен ли си, че не си ми ядосан? Чакай, сигурен ли си, че не ми се сърдиш?“, каза тя, като даде примери в ново интервю за The Times. „Сега е много по-добре“, продължи тя. „Намерих правилния терапевт и правилното лекарство.“

За Кабейо това означава приемане на елективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, категория антидепресанти, за които се смята, че повишават нивата на серотонин в мозъка, според NHS. Лекарството може да се използва и за лечение на тревожност и други състояния на психичното здраве.

„Имаше чувството, че се поддавам, за да взема лекарства“, каза тя. „Но това наистина промени живота ми.“

Поп звездата, която може да се похвали с милиарди стриймове на нейни песни, каза, че нейното ОКР не е повлияло на музиката й, а главно е повлияло на „живота и човешките неща“. Размишлявайки върху живота със заболяването, певицата каза, че приписва развитието му на странстващото си детство , където тя редовно пътува от място на място.

„Майка ми ще каже:„ Е, от малък ще бъдеш в Куба с братовчедите си и бабите и дядовците си, а след това изведнъж ще бъдеш в Мексико и ще прекараш седмица в плач.

„Животът ми в Куба беше до голяма степен свързан с разширеното ми семейство. Ето защо в Съединените щати музиката и поп културата запълниха такава огромна дупка и аз развих голям вътрешен свят.

Симптомите на състоянието могат да включват неприятна мисъл, образ или желание, които многократно навлизат в ума, причинявайки чувство на тревожност, отвращение или безпокойство и повтарящо се поведение или умствен акт, който смятате, че трябва да извършите, за да се опитате временно да облекчите неприятните чувства причинени от натрапчивата мисъл. Основните лечения за състоянието са психологическа терапия и медикаменти.

Вижте повече за откровенията на певицата във видеото от "На кафе" по-горе!

Още материали от "На кафе": 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол