Само на моряците не им пука за пигментните петна!

слънцезащита
Снимка: eucerin

Обичаме лятото, обичаме топлината, обичаме да се разхвърляме и да ходим леко или полуоблечени... само какво не харесваме? Пигментните петна по кожата на лицето! Онези малки, противни точки, които са далеч от романтичната представа на лунички и по-скоро ни доближават по вид до петнистите хиени. Онези издайнически знаци, че кожата ни не е подготвена за слънцето и че е по-нежна, отколкото сме предполагали, очаквали (и може би – искали).

Освен ако не сте моряци, кръстосващи Световния океан, на които последната им грижа е дали имат пигментни петна по кожата на лицето, във всички останали случаи би трябвало да вземете мерки слънцето да не нанася вреди.

Говорили сме много по темата за това как да предпазваме чувствителната кожа на лицето от парещите и вредни слънчеви лъчи, и това, около което всички се обединяваме, е че задължително трябва да използваме слънцезащитен фактор SPF 50+.

слънцезащита
Снимка: eucerin

Това е нещо като закон, като Библия на всяка съвременна жена, която иска едновременно да се радва на лятото, но и да се предпазва от щетите, предизвикани от слънцето.

Понеже ние също не живеем по мачтите на презокеанските лайнери и темата за пигментните петна ни тревожи и интересува живо, от скоро сме насочили строг, но любопитен поглед към слънцезащитния флуид на Eucerin Pigment Control SPF 50+.

По дефиниция и описание той е слънцезащитен продукт с много висока защита за всички типове кожа, който предпазва от хиперпигментация, причинявана от слънцето. Работи ефективно за намаляване на тъмните петна и предотвратява повторната им поява.

Advanced Spectral Technology на Eucerin осигурява висока UVA/UVB защита, както и защита от високоенергийна видима светлина (HEVIS), която, заедно с UV светлината, причинява допълнително увреждане и натоварване на кожата, тъй като стимулира свръхпроизводството на меланин.

слънцезащита
Снимка: eucerin

Нещо повече – продуктът поддържа собствените механизми за възстановяване на ДНК на кожата.

Eucerin Pigment Control SPF 50+ e продукт, който може да сложите в чантата си и да ползвате през целия ден. Подходящ е за всички типове кожа, а съставът му комбинира широколентови и фотостабилни UVA/UVB филтри за много висока защита от UV. Те са комбинирани с Ликохалкон А, който пък неутрализира свободните радикали, причинени от UV и HEVIS светлината.

Кремът има в състава си и глициритинова киселина, която подпомага естествените механизми на кожата за възстановяване на ДНК. Формулата е обогатена с Thiamidol, ефективна и патентована съставка, която действа върху основната причина за поява на хиперпигментации.

лято тяло плаж
Снимка: Thinkstock

Той видимо намалява тъмните петна с течение на времето и при редовна употреба предотвратява повторната им поява.

За да е още по-хубаво всичко, Eucerin слънцезащитен флуид Pigment Control SPF 50+ има приятна лека текстура, която попива бързо и има добра поносимост, доказана в клинични и дерматологични проучвания, дори при чувствителна кожа.

Така че, градски моряци, преди да излезете на вахта – помислете за тази си единствена и неповторима кожа на лицето, и ѝ дайте защитата, от която има нужда. А след това – попътен вятър по улици, паркове и градини!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти