С деца на море (версия с положителен край)

деца на море
Снимка: Eucerin Kids

Да си родител, значи да можеш да съчетаваш несъчетаеми неща. Като например да го заведеш на плаж достатъчно рано, за да не е много горещо, като му дадеш възможност да се наспи преди това.

Или да го оставиш да си играе във водата, защото е дете и това му е работата, но и да не изгори от слънцето, защото тогава нощния плач и мазането с кисело мляко, алое и три различни охлаждащи крема от аптеката ще са за твоя сметка.

Също така трябва да се опиташ да го намажеш без да направите 12 обиколки на плажа с крем в ръка и да повтаряш това след всяко излизане от водата.

И за капак трябва да намериш начин и да си починеш, защото ВСЕ ПАК това е и твоята отпуска.

деца на море
Снимка: Eucerin Kids

Вместо да слагате кръст на идеята изобщо да имате наследници и така да се лишите от една наистина безусловна любов, родете си деца, водете си ги на плаж, просто се грижете за тях с подходящите продукти.

А какво значи „подходящ продукт за детска слънцезащита“? Обясняваме веднага.

Да се нанася лесно

Това е на първо място. Продуктите под формата на спрей са по- подходящи за деца, защото се слагат по-лесно и можете да ги „отстрелвате“ отдалече, ако не им харесва да се мажат много. Все пак нека разстоянието между спрея и детето да не е повече от 20 сантиметра.

деца на море
Снимка: Eucerin Kids

Да дава адекватна слънчева защита

Детската кожа е изключително тънка и изключително злопаметна. Всяко изгаряне в детска възраст повишава риска от заболявания на кожата в зряла възраст.

Сами разбирате, че слънцезащитата е истински важна. Новите разработки на продукти добавят още един компонент за защита – от т.нар. високоенергийна видима светлина (HEVIS).

Това е онази половина от слънчевия спектър, която всъщност ние виждаме с очите си. Другата половина от светлината (ултравиолетовите и инфрачервените лъчи) е невидима за очите, но с влияние върху кожата.

Та видимата светлина също оказва своето въздействие върху нас. От една страна благодарение на нея произвеждаме витамин D – витаминът на растежа, толкова важен за детската кожа, кости и растеж.

Но когато се прекали с нея, т.е когато правят пясъчен замък ненамазани, лъчите й достигат до дермиса и нанасят щети на клетките и ДНК-то.

Щетите се изразяват в преждевременно стареене, слънчеви петна и слънчева алергия, хиперпигментация.

деца на море
Снимка: Eucerin Kids

Затова марки като Eucerin вече включват филтри за защита и от този тип светлинни лъчи и глицеритинова киселина, която спомага на механизмите на кожата за възстановяване на ДНК в своя продукт за деца Eucerin Spray Sensitive Protect SPF 50+.

Да е изключително водоустойчив

Тук трябва да обясним нещо важно. Когато говорим за слънцезащитни продукти, думата „изключително“ не е просто прилагателно, което слагаме за подчертаване на ефекта. За да бъде определен един слънцезащитен крем за „изключително водоустойчив“, а не просто за „водоустойчив“, трябва да отговаря на строги правила.

Асоциацията за лична грижа Cosmetics Europe е определила, че „изключително водоустойчив“ е само онзи продукт, който запазва поне половината от UVA защитата си след четири 20-минутни престоя във вода.

Горе долу на толкова възлиза средното пребиваване на дете в морето преди родителите му да решат, че са родили делфинче.

Така е историята „С деца на море“ може да има и щастлив край, ако се ползват правилните слънцезащитни продукти и ако се включваме активно в детските игри. Все пак, ВАКАНЦИЯ е.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти