Знам какво ще направиш това лято

Знам какво ще направиш това лято
Снимка: netinfo

Знаем какво ще направите това лято – ще изгорите wink

Докато свикнеш, че вече е топло, и слънцето те е опарило с лъчите си.

Истината е, че трябва да се ползват слънцезащитни продукти през цялата година, а не само докато сме в отпуска край морето.

Заболяванията по кожата, най-вече ракът, не са неща, за които само чуваме, а реална опасност, от която никой не е застрахован.

Снимка: netinfo

За да избегнем не само кожните проблеми, но и неприятните изгаряния (които също водят до увреждане на епидермиса, а и често до поява на пигментни петна), е важно да прилагаме продукт с UV защита върху всички открити части на тялото.

За целта си набавете качествен лосион със слънцезащтен фактор между 30 и 50. По-малки стойности не ви помагат, а за по-високите все още не е доказано дали наистина помагат, даже има твърдения, че вредят.

плаж
Снимка: Thinkstock

Мажете се сутрин преди излизане, както и след душ или излизане от морето/басейна. Ако сте цял ден под жаркото лятно слънце, то трябва да имате поне три намазвания с подходящ продукт.

Запомнете: това, че сте по-мургави или пък стоите под чадър не означава, че сте предпазени и няма шанс да изгорите! Също така, ако искате да имате летен загар, трябва да се мажете активно със слънцезащитно продукти, а не да се излагате незащитени на слънцето. Така не само, че ще изгорите, но и няма да хванете тен, а просто неприятно зачервяване.

Снимка: netinfo

Ако все пак не успеете да се предпазите и сте изгорели, има няколко неща, които можете да направите. Като за начало изкъпете се с хладка вода без да използвате каквито и да било груби гъби за тяло, ексфолианти и т.н. Избягвайте парфюмните лосиони за тяло, както и самите парфюми. Нанесете лосион за след слънце (всяка козметична марка, която предлага слънцезащитни, има и такива).

Ако ползвате продукти за лечение на акне, по-добре ги оставете, докато не се оправи кожата ви.

Снимка: netinfo

Алое вера, зелен чай, кокосово масло и добре познатото кисело мляко са натуралните продукти от кухнята, които буквално могат да ви спасят при слънчево изгаряне.

От голямо значение е кожата да е добре хидратирана и да не изсъхва, което ще се случва лесно, след като слънцето я е опарило, затова и кокосовото масло и алое вера оказват неоценима помощ.

плаж
Снимка: Unsplash

Киселото мляко помага за намаляване на паренето и дискомфорта, както и зеленият чай. Него можете да направите на отвара, да изстудите и наложите чрез компрес на засегнатите места.

Ако усетите главоболие, гадене, виене на свят и изпитвате обща отпадналост, обърнете се веднага към медицинско лице, тъй като може да имате топлинен удар.

Пазете здравето и красотата си, като не забравяте да се грижите за себе си smiley

Още за слънцезащитата:

Лъжи и измами за слънцезащитата
Важни въпроси за слънцезащитата
Какво ново под слънцето?
Ягодите защитават кожата от изгаряне

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти