Жената и красотата: оформяне на тялото за лятото - съветите на дерматолога д-р Снежана Атанасова

g
Снимка: Thinkstock

Здравейте приятели,

Започваме нова рубрика за красота, в която всеки месец ще си говорим със специалисти по въпросите, свързани с красотата, естетичните процедури, добрите и лошите практики в тази сфера. Специалистите ще са на ваше разположение за въпроси.

Тази седмица си говорим с д-р Снежана Атанасова, дерматолог от Пловдив, по темата за процедурите за оформяне на красиво и стегнато тяло. Ето и малко повече за д-р Атанасова. Тя е завършила Медицина със специалност Дерматология в Курск, Русия и в Тюбинген, Германия. След което специализира в България и Русия. Има повече от 20 години опит зад гърба си. В момента управлява собствена клиника по дерматология в Пловдив – ATA-Derma. В следващите 7 дни тя ще е на ваше разположение за въпроси.

Здравейте д-р Атанасова, днес с Вас ще си поговорим за грижата за тялото. Как да имаме стегнато и здраво тяло, без целулит и излишни мазнини. Хората, като че ли се сещат в последния момент, точно преди лятото, че трябва да се погрижат за тялото си. По кое време от годината е добре да започнем да посещаваме процедури за оформяне на тялото?

Така е. Около 90% от хората се сещат за тялото си през пролетта и в началото на лятото. За съжаление, тогава е вече късно защото всяка подготовка за добър външен вид и здраво тяло изисква време. Аз обичам да казвам, че за този тип процедури няма сезонност. Лично аз смятам, че всяка една жена трябва да мисли как изглежда целогодишно, да не чака летния сезон или някакви поводи и празници.

g
Снимка: Thinkstock

Има ли минимална възраст, която трябва да изчакаме да достигнем, за да се подложим на такава процедура?

В нашата практика не работим с непълнолетни без присъствие на родител. С процедурите може да се започне от 18-годишна възраст.

Защо спортът и правилният хранителен режим невинаги са достатъчни, за да имаме перфектното тяло, за което мечтаeм?

Винаги комбинация от спорт, хранителен режим и апаратни процедури дават най- бързи, видими и дълготрайни резултати. Именно когато спорт и диета не дават резултати или те са незначителни - значи трябва да се включат и апаратни технологии! Но не правилно е да се мисли, че само апаратите без правилен хранителен и двигателен режими ще дават добри резултати!

g
Снимка: Thinkstock

Какво е добре да знаем преди да се подложим на процедури, оформящи тялото?

Не се изисква някаква специфична подготовка, но е много важно да спазваме хранителен режим и да спортуваме.

Как точно действат на тялото ни оформящите процедури?

Ние например предлагаме апаратни процедури за редуциране на мазнини и оформяне на тялото без хирургическа намеса - Ultrashape Power (единствен в България) и Vela Shape III. Апаратите за тяло се делят на 2 вида според въздействието  им върху  мастната тъкан: едните намалят обема на мастната клетка (адипоцит), но тя остава жива, а другите унищожават адипоцитите, т.е. намаляват количеството на мастните клетки в третираната зона. Именно така действа Ultrashape Power - чрез въздействие на фокусиран ултразвук се разрушават механично, а не термично мембраните на мастните клетки.

g
Снимка: Thinkstock

Дълбочината на въздействието е 15 мм и околните тъкани, съответно и епидермис (горния слой на кожата) остават незасегнати. Още от първата процедура обема намаля до 20-30% от мастните клетки в третираната зона. Vela Shape III има 3 механизма на въздействие (инфрачервено светлинно, радиочистотно въздействие и вакуум) на мастната тъкан, като тук намаля именно обема на адипоцита (мастната клетка). Vela Shape III  има изключително добро въздействие върху редуцирането на целулита, стягането на кожата и подмладяването й. Веднага след първата процедура се вижда подобрение в качеството на кожата. И двете технологии действат синергично и заедно дават бързи и видими резултати.

g
Снимка: Thinkstock

Колко често трябва да ги правим, след колко процедури има видим и качествен резултат?

Видим резултат има веднага след първата процедурата. Кожата става по-гладка и мека, видимо подмладена, а целулитът е редуциран. В комбинация с Ultrashape Power резултатът е намаляване на обиколката. Този резултат идва до няколко седмици след процедурата и се разгръща във времето, тъй като принципът на действие на апарата е такъв, че се изисква време, за да може организма да изхвърли унищожените мастни клетки. За оптимален резултат са необходими поне 3 процедури с Vela Shape III и още толкова с  Ultrashape Power. За всеки пациент обаче броят на необходимите процедури е различен. Затова ние правим предварителна консултация с пациентите. Процедурите по протокол се извършват веднъж на 2 седмици.

g
Снимка: Thinkstock

Има ли случаи, при които тези процедури не действат ефективно на тялото ни?

Да. Ако човек има наднормено тегло, метаболитни проблеми (тук е необходима консултация с ендокринолог), и ако човек мисли, че ще си хапва неограничено и без движение ще получи резултат само от апаратни процедури, т.е. има завишени и нереални очаквания.

Когато вече сме постигнали мечтаното тяло за летния сезон какво е добре да правим по време на студените месеци от годината, за да не изгубим формата си до следващото лято?

Препоръчително е да се правят поддържащи процедури, поне 1 на 2-3 месеца и разбира се, да се спазва непрекъснато хранителен и двигателен режим.

g
Снимка: Thinkstock

Достъпна ли са тези процедура в България и в кои градове? Може ли да си я позволи една обикновена работеща жена, която иска да изглежда и да се чувства добре?

Ultrashape Power засега в България има само при нас – в клиника ATA-Derma в Пловдив, а Vela Shape III има в София, в Пловдив, при нас и в Бургас. Процедурите не са евтини, но са напълно достъпни, особено когато са закупени в пакет.

Ако имате допълнителни въпроси за това как да оформите по-добре тялото си за лятото (и не само), можете да пишете на д-р Атанасова на нашата редакционна поща edna@netinfo.bg.

g
Снимка: Thinkstock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти