Жан-Пол Готие отново предизвика сензация

Жан-Пол Готие и Кайли Миноуг пристигат на благотворителен търг в Париж, юни 2010 г.
Снимка: Getty/Guliver

Няма начин да чуем името на Жан-Пол Готие и да не попаднем на поредната му революционна дизайнерска идея.

Този път обаче оставяме неговите тоалети настрана, за да ви запознаем с новите бутилки на "Кока-Кола лайт" ("Coca-Cola light"), чийто външен изглед е дело на ексцентричния французин.

За целта моделиерът вече сътвори няколко визии за лимитираната серия бутилки на популярната газирана напитка.

Разбира се, Готие е всепризнат новатор, особено със своя корсет с конусовидни чашки (носен от Мадона за първи път през 1990 г. по време на световното й турне "Blonde Ambition Tour"), който и този път е щампован подобно на татуировка по цялата дължина на нетрадиционните бутилки.

Моряшкото райе, което също е характерен акцент в идеите на 60-годишния моделиер, пък е част от украсата в единия вариант на шишето.

Новите бутилки ще бъдат пуснати на европейския пазар до края на този месец.

Всъщност компанията "Кока-Кола" работи с дизайнери по същия начин както с Готие още от 2003 г.

В предишните кампании на диетичната напитка са участвали имена като Карл Лагерфелд, Джанфранко Фере, Роберто Кавали и италианския бранд "Марни".

* Жан-Пол Готие е роден през 1952 г., а през 1970 г. първият човек, забелязал таланта му, е Пиер Карден, който го назначава за личен асистент. Дебютната си самостоятелна колекция, Готие реализира през 1976 г., като още тогава дава да се разбере, че установените модни канони не се отнасят до хрумванията му, което важи и до днес в неговия случай.

Той не се притеснява да използва и на пръв поглед на най-неизползваемите материи за своите тоалети или да наеме пълни, възрастни и татуирани от главата до петите хора, за да представят неговите модни решения. Мадона и Кайли Миноуг пък рядко пропускат да се лишат от вдъхновяващото му присъствие като главен дизайнер на костюмите за техните световни турнета.

Готие е работил и за филмови продукции, а най-известните сред тях за "Кика" (1993 г.) на Педро Алмодовар и фантастиката "Петият елемент" (1997 г.), режисирана от сънародника му Люк Бесон. От 2003 до 2010 г. той е и творчески директор на прочутата френска модна къща "Ермес" ("Hermès").

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти