"Диор" откри Седмицата на висшата мода в Париж

Класата е налице
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Модният бранд "Кристиан Диор" представи новата си колекция висша мода, вдъхновена от 50-те години на миналия век, с блестящи слоеве прозрачна коприна в първия ден от Седмицата на висшата мода в Париж, която стартира на 23 януари.

Всички погледи бяха насочени към втората колекция висша мода на "Диор" след напускането на дизайнера Джон Галиано през март 2011-та. Първата колекция, показана през лятото на миналата година от бившата дясна ръка на Галиано Бил Гейтън, не успя да впечатли критиците.

"Тази колекция отразява много повече моята същност. Това е, което правя от много, много време", заяви Гейтън. Подобно на колекциите прет-а-порте от миналата есен, ревюто на "Диор" беше белязано от класически линии с поли до колената, които бяха плътно прилепнали към фигурата или се разкрояваха.

Почти всички модели бяха изработени от ефирни и прозрачни материи, а Бил допълни, че това е направено с цел да се покаже структурата на дрехите.

Ревюто беше открито от американският топ модел Карли Клос, облечена с бяло палто от множество пластове коприна и полупрозрачна материя върху гърдите й. То беше съчетано с черен колан и пола до коленете на бродирани черни рози.

Същият модел беше показан и в бяло върху черна материя с огромни издути ръкави. Той беше последван от поредица дневни рокли, доминирани от черно-бялата палитра. Визиите на манекените бяха допълнени и от меки кожени ръкавици, достигащи до лакътя, а сред звездните гости, посетили ревюто, бе забелязана и Камерън Диас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти