Това го може всяка жена

Това го може всяка жена
Снимка: Личен архив

Има ли някоя от нас, която да не е била запленявана от обемните мигли на Ева Лонгория, Ким Кардашиян, Дженифър Лопес и редица други знаменитости - пример за красота и женственост от червения килим и модните списания.

До скоро грим като техния и гъсти дълги изкуствени мигли, които да стоят елегантно и ненатрапчиво, можехме да получим само от професионалните гримьори.

Но това вече не е така - дамите съвсем спокойно могат да поставят изкуствени мигли в домашни условия с малко хитрости за избора и лепенето им, коитодава влогърката Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup) във видео в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com:

Първи стъпки

Как да изберем изкуствени мигли?
Важно е те да бъдат възможно най-близки до естественото - на пазара вече има достатъчно много чифтове от естествен косъм и на достъпни цени.
Освен това трябва да обърнем внимание на основата им - плътните черни основи, върху които са залепени множество снопчета, изглеждат богати, но поставени върху клепача всъщност са доста изкуствени. Изберете мигли с прозрачна, тънка основа и средно количество косъмчета по нея.

За формите и размерите:
Има най-различни форми и размери изкуствени мигли. Някои се продават на снопчета и се лепят индивидуално, а други са на цели редове. Някои са с по-дълги косъмчета в края на окото, което прави оптически котешки и много секси поглед. Изборът е съвсем индивидуален, но основното, което ви съветваме да гледате, е редовете да са предварително огънати във формата на клепача, а не идеално прави. Така ще се залепят и задържат много по-лесно. Освен това, ако са по-дълги от вашия ред мигли, отрежете внимателно във външния край. 

За лепилото:

Сред голямото разнообразие от лепила за изкуствени мигли, има два основни типа - черно и прозрачно лепило. Черното лепило е подходящо за мигли, които ще лепим върху предварително нарисувана очна линия или много тъмен, драматичен грим. Прозрачното лепило изглежда бяло при нанасяне, но когато изсъхне става незабележимо. То, разбира се, е подходящо за всеки грим и повод.

Важно е да се знае, че лепилата не се нанасят директно върху клепачите, а върху изкуствените мигли! Освен това прочетете внимателно състава на лепилото, за да сте сигурни, че няма да проявите алергична реакция.

А ето и как става магията при поставянето на изкуствените мигли:

Нанесете един слой спирала върху вашите мигли, за да се оцветят в черно като изкуствените. После поставете тънък слой лепило върху чифта изкуствени мигли и изчакайте 20-30 секунди, за да стегне лепилото и да стане по-лепкаво.

С пръсти или пинсета фиксирайте. Важно е внимателно да ги поставяте над вашите мигли, а не върху тях. Ако все пак ви се случи да закачите някое косъмче, бързо разрешете с връхчето на пинсетите.

Ако пък се окаже, че редът изкуствени мигли е малко по-високо от вашите, притиснете отново с пинсетата, така че да са максимално близо и да се слеят едни в други.

За да не стоят като отлепени крайчетата на миглите, притиснете ги добре към кожата. И ако ви се струва, че редът мигли са по-ниско на едното око, отколкото на другото, повдигнете ги лекичко.

За да се слеят добре изкуствените с естествените мигли, можете да сложите 1 слой спирала, но не прекалявайте. А ако все пак видите следи от лепилото, с прецизна четка и малко матови черни сенки прикрийте.

Това е - не е сложно, но пък много добро решение за драматична визия в много специалните вечери. А отстраняването става лесно – задръжте върху клепача тампонче с топла вода, докато лепилото се разгради и премахнете.

Прочетете още:

Най-нежната и женствена визия
Да се гримираме като професионалисти у дома
Превърни дневния грим във вечерен за 3 минути
Как да сътворим перфектна цветна визия
Малки хитрини за обемни мигли

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти