Топ тенденции при чантите за пролет/лято 2016

Топ тенденции при чантите за пролет/лято 2016
Снимка: Dolce&Gabbana;, Miu Miu, Versace

Биляна Божилова

Какви модели, цветове, принтове и размери чанти ще носим през пролет/лято 2016?

Бъдете сигурни, че разнообразието е огромно и всяка Edna жена ще намери своите неповторими чанти. Използвам множествено число, защото едва ли ще успеете да се спрете до само една нова чанта.

Моделите и формите

От класически модели и форми на Gucci, Dior и Armani до екстравагантни предложения в стил Marc Jacobs, Louis Vuiiton и Salvatore Ferragamo – новият моден сезон предлага от всички чанти по много.

Цветове

Ярките цветове категорично доминират, особено наситено червено, кобалтово синьо, тревисто зелено и слънчево жълто. Сребристият нюанс също е много актуален, най-вече при Chanel.

Принтове

Цветя, много цветя – флоралният принт е абсолютен хегемон, както при дрехите и обувките, така и при чантите. Колекциите на Dolce&Gabbana и Fendi са явно доказателство за това. Добавете чанта в микс от много цветове и с принт питон за екзотика, и сте готови.  

Размери

Мини е повече от макси при чантите за пролет/лято 2016. Огромните чанти тип торба отстъпват място на миниатюрните шикозни чантички. Леко непрактично, но изключително модерно.

И така, най-модерните чанти за новия моден сезон са:

• С флорален принт
• Многоцветни
• Супер мини
• В ярки цветове
• Шикозни клъчове
• С принт питон
• Сребристи
• С масивни синджири
• На ресни
• Като дрехите
• В странни форми

С флорален принт

Чантата на цветя безспорно е най-добрият избор за покупка, ако вече нямате такава. Разбира се, тя е доста колоритна и ще трябва да я съчетавате с едноцветни дрехи и обувки. По-смелите може да комбинират стайлинг в цветно райе с чанта с флорални мотиви.

Многоцветни

Веднага след цветята, идва миксът от цветове. Чантите в три и повече цвята са привлекателни и любими на дамите, които обичат да се радват на живота с целия му колорит. Изберете чанта в микс от любимите ви цветове, за да й се наслаждавате по-дълго.

Супер мини

Те са толкова миниатюрни, че понякога не събират дори смартфона. Кредитна карта или малко кеш, ключове и лична карта са достатъчни, за да се забавлявате, където пожелаете с мини шикозна чантичка.

В ярки цветове

Дори и да не си падате по задължаващите цветя и многоцветност, пак има начин да носите чанта, която привлича вниманието. Едноцветните чанти в наситено червено, кобалтово синьо, тревисто зелено, слънчево жълто и други ярки цветове са акцент в стайлинга, на който си заслужава да заложите.

Шикозни клъчове

Чантите тип клъч никога няма да излязат от мода, защото елегантността, която излъчва жената с клъч в ръка, е ненадмината. Разнообразието от цветове, модели и принтове е огромно, така че всяка дама да намери своята.

С принт питон

Ах, този питон! Няма моден сезон, който да си позволи да го изхвърли от топ тенденциите. Напротив, дизайнерите проявяват все по-голяма креативност с принта. Освежават питона с ярки цветове и дори с цветя.

Сребристи

Най-успешният опонент на ярикте цветове е сребристият нюанс. А когато бранд като Chanel заложи на него в новата си колекция, това означава само едно – следва силен моден сезон за сребристото.

С масивни синджири

Тенденцията от последните години чантите за през рамо да са със синджир, не само, че не отшумя, но и порасна. Буквално. Синджирите са масивни и дори цветни, а чантите с тях – безкрайно актуални. Само, че ако искате да сте наистина модерни, ще трябва да ги свалите от рамото и да ги хванете небрежно в ръка, с висящ синджир.

На ресни

За пореден моден сезон чантите с ресни не напускат топ тенденциите. Няма да сбъркате, ако изберете чанта, която цялата е с ресни или модел, в който ресните са във вид на странични пискюли.

Като дрехите

Ако харесвате да се обличате в един принт от глава до пети, защо не го продължите в най-забележимия аксесоар? Интересно е, а и доста модерно.

В странни форми

Финалът винаги е запазен за любимите ми чанти със странни форми. Обикновено абсолютен лидер е Moschino, но през пролет/лято 2016 италианското модно чудо беше изпреварено от Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton и Stella McCartney. Поне в моите очи.

Прочетете още:

Грим тенденции пролет/лято 2016

11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Тайните на празничния грим

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти