Тайните на празничния грим

Тайните на празничния грим
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Празничният грим се отличава с яркост и блестящ ефект, но трябва да остане стилен и изискан. Това означава да не прекалявате с количествата, спазвайки хармония в съчетаването на цветовете.

Коледните и новогодишните празници, както и многобройните имени дни преди и след тях, провокират у дамите желание да се покажат в по-блестяща светлина. Да изглеждат по-различно от ежедневието и да предизвикат ефекта „уау“ във възможно най-добрия му смисъл. Невидимата граница между класата и кича в празничния грим е въпрос на няколко щриха с четките.

Изящна кожа, омагьосващ поглед и съблазнителни устни са основата за красив празничен грим, а блестящите частици са финалният завършек.

Чиста кожа с равномерен тен

Направете основно почистване на кожата с парна баня и пилинг. Изчакайте около половин час кожата да се успокои и намажете с овлажняващ крем. Нанесете тониращ крем или фон дьо тен с равномерни движения отвътре навън. Ако кожата ви е с недостатъци, нанесете втори слой, след което ги заличете с коректор. Завършете с пудра с блестящи частици.

Омагьосващ поглед с брокатени сенки за очи

Започнете с веждите, сресвайки ги с четчица за вежди и очертавайки ги с молив. Нанесете сенки за очи с брокатени частици. Във вътрешната част на клепача използвайте по-светъл нюанс, а във външната по-тъмен. Следва прецизно нанасяне на спиралата за очи. Очертайте очите с молив или очна линия.

Съблазнителни устни с блестящ гланц  

Очертайте устните с контурен молив един тон по-светъл от този на червилото, за да коригирате формата им. Нанесете червило и го разпределете равномерно. Попийте излишния цвят със салфетка и добавете гланц за устни с блестящи частици.

За още по-празнична визия може да добавите сух брокат във външния ъгъл на очите или на скулите. Не забравяйте и маникюра, който също може да е блестящ.

А сега да надникнем в коледните колекции грим на няколко козметични марки:

Коледна колекция грим 2015 Rouge Noir от Chanel

Среща на легендарния лак за нокти Rouge Noir с празничния блясък на сезона, с мистериозна хипнотизираща аура. Игра на контрасти, меки розови тонове, шафран, ламе и злато, подчертават иконичния цвят. С плътни и същевременно деликатни тонове, палитрата представлява една вибрираща комбинация от цветове, с лек пудрен завършек, или с искрящ блясък.

Signe Particulier е допълнението на Rouge Noir по отношение на очите. Четири цвята сенки, едновременно вибриращи, меки, светли и плътни – за баланс на наситения лак Rouge Noir. Кремообразни моносенки Illusion D’Ombre, спирала за обем Le Volume De Chanel, молив за очи Le Crayon Khol - всички в цвят Rouge Noir - тъмен гранат. За златиста светлина във вътрешния ъгъл на окото и лек акцент е добавен и моливът за очи в златист шафран.

Устните зашеметяват от нежнорозово до цвят ламе, в багрите Rouge Allure и Rouge Allure Velvet.     

Ноктите, разбира се, също са в Rouge Noir, за повече празничен блясък.   

Коледна колекция грим 2015 State of Gold от Dior

Тази Коледа художественият и креативен директор на Dior Питър Филипс създаде скъпоценна колекция за героинята на модерните времена: вариации от злато, изразени по нов, изключително луксозен начин от Dior. Нежен, нюансиран, таен лукс, който отпразнува отблясъците на благородния метал.

Блестящи и чувствени извивки на компактна пудра, обсипана в пленяващи златни частици. Много повече от пудра, предмет на обожание, който чудесно стои в дланта на ръката: Diorific State of Gold е в скъпоценна опаковка, пудрата е украсена с мотиви „шеврон“ (орнамент във формата на обърнато V), открити в архивите на Dior. 

Първото по-лесно за носене матово червило, Diorific Mat, адаптира най-чистата традиция на напудрения, дълготраен завършек за изключителна светлина и безупречен филм в блестящи кадифени нюанси.

За Коледа Dior ни подарява две колекционерски палитри. Звездата на колекцията “State of Gold”, палитра сенки за очи 5 Couleurs притежава същите шарки „шеврон“ и предлага две безпрецедентни хармонии от приглушени и пламтящи цветове. В сърцето на "Eternal Gold” бледо злато с бели частици, а до него виолетово и сиво за скулптиране на очите, докато божественото бежово и нежно сиво-зелено озаряват очите в пастел. Дръзка и екзалтирана, палитрата сенки за очи „Blazing Gold” тупти със сърце от  крем нюд и флиртува със заскрежен кестен, искрящ въглен и дръзко червено бордо – огън за очите, който подчертава ириса.

С нежен блясък, лакът за нокти Diorific Vernis превръща маникюра в бижу. Лакът State of Gold пък е истинско съкровище от блестящи платинени и златни частици.

Коледна колекция грим 2015 Stay Gold! от Pupa

Блещукащите светлини на Коледа перфектно се преливат в елегантните женствени класически цветове. Смесица от изтънчени и ярки нюанси, това е вдъхновяващото настроение на Stay Gold! 2015.

Изисканата цветова палитра се възползва от всички нюанси на златното, за да създаде скъпоценни акценти, подчертаващи резултата от грима. Нюанси на черно и бордо вибрират на фона на блестящите златни тонове за ослепителна визия на очите.

Устните са докоснати от интензивен матов цвят за изискан кадифен вид.

Цветовият код на Коледа и иридесцентните отблясъци на Golden Plumage се съчетават перфектно с интензивния цвят на Lasting Color Gel за елегантен и блестящ маникюр.

Прочетете още:

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Прически – тенденции есен/зима 2015-16

Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16

Обувките на есен 2015

10 задължителни модни тенденции за есен/зима 2015-16

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти