Създадено за Revalid®

Тайната на младежкия вид се крие в здравата коса

Тайната на младежкия вид се крие в здравата коса
Снимка: Istock

От древни времена до днес косата е символ на сила, свобода и блясък. Нейната дължина, цвят и оформяне са начин за самоопределяне и себеизразяване. Някои индиански племена вярват, че дългата здрава коса подобрява интуицията и инстинктите за оцеляване. В много приказки жените губят от женската си магия и енергия, когато косите им биват принудително отрязани. А други сами избират късите коси като израз на тяхното лично светоусещане или еманципация. Косата е приемана като знак за могъщество, надмощие и дързост. Древногръцките богове и богини са решавали съдбините на света, развели здрави и гъсти коси от върховете на планината Олимп. Не един кино похват използва косата като израз на сексапил и сексуалност. Красива жена размахва  прелъстителните си къдрици на забавен каданс и покорява сърцето на главния герой.

Снимка: Istock

С напредването на възрастта обаче здравето на косата се влошава и през нея започват да прозират умората и броят на рождените ни дни. Вследствие на хормонални промени, стрес, външни фактори или заради загуба на ценни хранителни съставки, необходими за растежа на косъма, тя изтънява, побелява и оредява. По време на процеса на стареене, защитата на клетките на кожата на скалпа срещу процесите на окисление отслабва. Отслабват и механизмите за възстановяване на ДНК. Това води до увреждане на тъканите и структурата на косъма. Старите хора казват, че косата е рамката на главата и когато тази рамка започне да се износва, картината изглежда захабена, а младостта като че ли се отдалечава от нас.

За щастие живеем във времена, в които, с помощта на науката, технологиите и промяната в начина на мисленe, остаряването може да бъде отложено. На четиридесет години се чувстваме енергични и неудържими, а на петдесет мнозина от нас са нетърпеливи да предприемат смели промени в живота си. Здравословното хранене, достатъчната физическа активност, времето за себе си и за релакс, процедурите и хранителните добавки дават добър стимул на тялото да остане във форма и да продължи да ни осигурява нужната  пламенност и виталност.

Снимка: Revalid

Същото се отнася и за състоянието на косата. С помощта на иновациите в грижата за косата, на антиоксидантите и естествени стимуланти, можем да подобрим здравето на скалпа и да ревитализираме косъма. Новите Revalid Anti-Aging шампоан и флуид са специално разработени да върнат младостта и силата на косата. Те забавят процесите на посивяване, придават повече обем и гъстота, и предпазват скалпа от преждевременно стареене.

Основните съставки на Revalid Anti-Aging шампоан и Revalid Anti-Aging флуид са DN-Age™ (концентриран дестилат от листата на растението Cassia Alata) и екстракт от еделвайс от Швейцарските Алпи. Те имат мощни антиоксидантни и неутрализиращи свободните радикали свойства.

Снимка: Istock

Екстрактът от Cassia Alata намалява оксидативния стрес и възпалението в клетките на скалпа и космените фоликули. Предпазвайки скалпа от клетъчно увреждане, DN-Age™ забавя процеса на посивяване и спомага за поддържането на по-плътна, по-здрава и по-гъста коса.

Снимка: Istock

Еделвайсът (Leontopodium alpinum) расте по високите планински върхове на височина до 3000 м.  Там той ежедневно се бори с високите нива на UV лъчение и екстремните температури, което го прави експерт в самозащитата със силно антиоксидантно, неутрализиращо свободните радикали и ДНК защитно действие.

Revalid Anti-Aging шампоан и Revalid Anti-Aging флуид подобряват здравината, гъстотата и плътността на косъма и правят косата силна и устойчива както на биологичните и хормонални промени в тялото, свързани с напредването на възрастта, така и за негативните външните фактори като UV лъчение и замърсена околна среда. В комбинация двата продукта връщат младостта и здравината на косата, а броят на годините е незначителна подробност.

Потърсете в най-близката аптека. Повече подробности на www.revalid.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти