Съвети за перфектен изкуствен тен

Вие ползвате ли автобронзанти?
Снимка: sxc.hu

Процентът на дамите, които използват редовно автобронзанти, е изключително висок. Нормално, все пак всяка една от нас иска да има хубав тен.

Всеки, който е ползвал лосиони, които придават на кожата бронзов загар, се е сблъсквал с известни проблеми. Основният сред тях е получаването на петна. Освен това пръстите, дланите, коленете и лактите често се оцветяват по неприятен начин – събира се повече тен в сгъвките, потъмняват по-силно и други подобни.

Също като с гримирането обаче и полагането на изкуствен тен има своите трикове, на които ще се научите, благодарение на практиката.

Ето и няколко съвета как може да си помогнете за нанасянето на автобронзанти в домашни условия и получаването на колкото се може по-естествено изглеждащ изкуствен тен.

Като начало подберете внимателно марката лосиони, които ще купите. Може да се доверите на опита на приятелки, но преди всичко помнете, че вашата кожа е индивидуална и не може да очаквате абсолютно същите резултати.

Изкуствен тен се нанася винаги на чиста кожа. Не трябва да бързате, а да правите масажни, равномерни движения. Изградете си схема, по която да мажете тялото си, за да сте сигурни, че няма да забравите нито една част от него.

Изкуствен тен се нанася на цялото тяло! Не може да мажете само краката или ръцете си, ако разбира се, не искате умишлено да бъдете с разноцветни крайници.

След внимателното нанасяне на лосиона, може да използвате суха кърпа, с която да забършете проблемните зони като колена, лакти и длани. Така ще отстраните излишното количество и ще разнесете по-добре емулсията. Там, където кожата ви има по-тъмна пигментация и не искате да засилвате ефекта, просто не нанасяйте лосион или ако слагате такъв, то нека е съвсем малко.

Не слагайте специално изкуствен бронзант по пръстите на ръцете. Те имат повече бръчици, които бързо ще попият лосиона и ще се оцветят по-тъмно от останалите части. След като намажете тялото си, просто избършете ръцете си, те вече са попили достатъчно лосион. При нужда може дори да ги измиете.

За наистина перфектен тен не трябва да разчитате само на лосионите, които придават загар на кожата. Добре е да се излагате равномерно на солариум и на слънце.

Никога обаче не подлагайте кожата си на лъчите на лампите или на слънцето без предварително да сте се намазали с подходящ лосион! В противен случай рискувате здравето и добрия външен вид на кожата си.

Освен това лосионите за солариум не са подходящи за излагане на слънце и обратното.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент