Супер сили за кожата

Супер сили за кожата
Снимка: netinfo

Кристина Гочева

Серумите, концентратите и маслата събират ударна доза от активни съставки, за да третират различни проблеми. Те презареждат кожата с допълнителна енергия чрез специално внимание към всеки проблем – повехнал тен, тъмни петна, бръчки, дехидратираност, отпуснат контур. Леките формули на серумите работят самостоятелно или в комбинация с ежедневната грижа.

Лице

Още един емблематичен код за историята на модата и Chanel е разкодиран и интерпретиран в дълбоката си същност от марката в новия озаряващ и изсветляващ серум за лице Le Blanc. В неговото сърце тупти екстракт от перла – ексклузивна активна съставка от японска акоя перла, характерна с изключителния си блясък, деликатен цвят и гладка повърхност - качества, които Le Blanc успява да демонстрира върху тъмните петна и сиянието на кожата. Комбинацията от три активни съставки – производни на витамин С, екстракт от перла и хемерокалис (дневна лилия) озаряват тена с продължително 12-часово действие.

Тази есен ви очаква истинска революция в начина по който възприемаме грижата за кожата. Още през 1993 г. едно откритие, направено в изследователския център на Shiseido, установява връзка между емоциите, Лангерхансовите клетки и стареенето на кожата, и поставя основите на силния концентрат Ultimune. Най-големият орган в човешкото тяло – кожата, притежава своя собствена имунна система, която я предпазва от негативните влияния на околната среда, стреса и стареенето.

Клетките, отговорни за имунитета на кожата, са открити за първи път през 1868 г. от немския д-р Лангерханс и логично носят неговото име. Те се задействат, като успокояват и неутрализират агресорите преди да са увредили кожата, а с възрастта и под влияние на стреса броят на успокояващите ензими намаляват и имунитетът на кожата осезателно се понижава. Тук на сцената се повява Ultimune, който съдържа комплекс, действащ директно върху Лангерхансовите клетки и възстановяващ защитните им сили, стимулиращ синтеза на колаген, подобряващ хидратацията и подсилващ функцията на кожната бариера.

Sisley впечатлява с цялостна регенерираща дневна грижа за кожата - Black Rose Precious Face Oil. Копринено нежно масло с подхранващо действие и  противостареещи качества, които възстановяват комфорта, мекотата, жизнеността и свежестта на сухата или дехидратираната кожа.

Маслото Black Rose Precious Face е създадено за всички типове кожа, които са сухи генетично след 30 години, за нормален тип кожа, който е изсушен или дехидратиран от влиянието на околната среда и за зряла кожа, на която ѝ липсват липиди.

Clinique Smart Custom-Repair Serum е подходящ за всички типове кожа, всякак възраст и етнос. Формулата му е изключително "умна", защото успява да впрегне силата на 37 патента, за да предостави възстановяване, в което се третират не само за видимите белези, но и тези, които не виждаме. Увредената кожа подава сигнали за помощ, а Clinique Smart Custom-Repair Serum разбира тези сигнали и активира подходящите съставки, които започват да поправят уврежданията. Ако няма нужда от действието на някои от съставките, те остават в режим на очакване да бъдат "повикани".

Новата противостарееща линия Magnificence на Lierac е формулирана за нуждите на кожата след 40-годишна възраст. Тя успява да коригира следите от бръчки, да стегне кожата и да възстанови блясъка. В лабораториите на Lierac се ражда противостареещ патент – мощна комбинация от цвят на нар, копринено дърво и липозомен пептид с глобално действие върху процеса на гликоксидация, който е основната причина за кожното стареене. Всяка сутрин и/или вечер за лицето ви ще се погрижи чувствената текстура на серума, обогатена с екстракт от цвят на хибискус, за да реактивира младостта на кожата, като я ревитализира в дълбочина и незабавно възвърне блясъка ѝ.

С Isofill Serum Uriage се прицелват в линиите и дълбоките бръчките на лицето след 35 години. Всеки тип кожа ще получи двойна концентрация на активните съставки, които стимулират три естествени механизма - предпазват кожата от белезите на стареене, повишават антиоксидантната защита, увеличават наличността на хиалуронова киселина, стимулират нейното производството и това на колагена. Формулата на серума се нанася се преди крема, за да се постигне максимален ефект, но може да се използва и самостоятелно при нормална към смесена кожа.

Oчи

Кожата в околоочния контур е изключително деликатна и първа издава следите не само от усмивки, а и от недоспиване, стрес и забързано ежедневие. Тя е най-тънка, най-чувствителна заради повечето нервни окончания в зоната и най-активна – с 10 000 мигания на ден и движение на клепача с всяка мимика на лицето, затова изисква специално внимание.

Еstee Lauder съхраняват младежкото излъчване на погледа с революционната грижа Advanced Night Repair Eye. Двете формули (лек серум или плътен гел) се възползват от възстановяващата сила на нощта, за да заличат всички увреждания, които водят до преждевременното стареене на кожата около очите - сухи линии, бръчици пачи крак, тъмни кръгове, подпухване, неравномерна повърхност.

Vichy третират тази деликатна и чувствителна област с вниманието на Liftactiv Serum 10. Aко сте сред дамите, които освен спечелена битка с бръчките, тъмните кръгове и признаците на умора, биха искали да имат и по-красиви мигли, защото дългите, гъсти, извити и здрави мигли са неизменна част от младостта на околоочния контур, серумът на "младия поглед", както експертите на лаборатории Vichy наричат този продукт, е за вас и обещава дори на чувствителните очи преобразена околоочна зона и подхранени мигли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти