След целувката на слънцето

След дълъг ден на плажа - не само вие, но и кожата ви е жадна
Снимка: Nivea

Кристина Гочева

В името на бронзовия чар всяко лято прекаляваме със слънчевите ласки, и в повечето случаи зачервените участъци по тялото и лицето се превръщат в част от плажния ритуал за постигане на желаното съвършенство по пътя към безупречния тен. Когато слънцето целува кожата ни обаче, най-дълбокият слой на епидермиса произвежда меланин като защита срещу UV лъчите. Този естествен защитен механизъм превръща меланина в главен виновник за пристрастяването на човечеството към шоколадовия загар.

След дълъг ден на плажа не само вие сте жадни, кожата ви също се нуждае от нещо свежо и разхлаждащо, което да потуши паренето, опъването, да хидратира и възвърне комфорта. Във фокуса на бързо абсорбиращите се формули за "след слънце" попадат точно тези параметри.

Компанията Lancaster отдавна е издигната в култ от поклонниците на слънцето, заради традицията и качеството на продукти, които превръщат плажуването в удоволствие. Копринената формула на Tan Maximizer съдържа специален комплекс, чието нанасяне върху лицето и тялото обещава да удължи тена до 80 процента. Освен това, стимулира синтеза на меланин в дълбоките слоеве на епидермиса, успокоява кожата, оставя я хидратирана, действа противовъзпалително и успява да удължи тена.

В линията на Decleor Аroma Sun Expert блести High Repair After-Sun Balm за лице – 100%  естествен, чист и без консерванти концентрат на етерични масла, който възстановява, подхранва, омекотява, предотвратява беленето, и мигновено се абсорбира от кожата като вълшебна алтернатива, която ще поправи щетите през нощта, докато спите.

After-Sun Rescue Balm с алое вера на Clinquе, успява да подобри естествената способност на кожата да задържа влага и да се защитава от външни въздействия. Гелът от алое успокоява, охлажда и възвръща загубеното чувство на комфорт. Производните на витамин С и витамин Е предпазват кожата от действието на свободните радикали, а следите от вредното въздействие на слънцето се заличават бързо.

Френската дермокозметична марка Аvene събира грижата за след слънце в удобната семейна опаковка на възстановяващия лосион. Леката, немазна текстура без парабени попива бързо, а активните съставки успокояват и хидратират чувствителната кожа, раздразнена от слънцето, и удължават трайността на бронзовия загар.

Новият спрей на Bioderma Photoderm Après-Soleil SOS успокоява изгорялата кожа с ултра-флуидна лека текстура, удължава тена и дава незабавно усещане за свежест, без нужда от досадно разнасяне на продукта.

Nivea също охлаждат нагорещените летни страсти със спрей  и бързо абсорбиращата се формула с алое вера, която успокоява, освежава и помага на кожата да възвърне загубената влага, за да остави след себе си дълготраен и красив тен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти