Скъпоценни растителни масла

Растителните масла се абсорбират добре от кожата и косата, за да им придадат кадифена мекота и здрав вид
Снимка: Thinkstock

Кристина Гочева

Зимата е сезон, в който е добре да променим козметичното меню като добавим ценни растителни масла, които отдавна са доказали свойствата си като незаменима съставка и в качествената съвременна козметика. Те подхранват, ускоряват клетъчната обмяна, подобряват хидратирането, спомагат за образуването на колаген. Освен това се абсорбират добре от кожата и косата, като й придават кадифена мекота, гладкост и здрав вид.

Растителните масла се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията чрез студено пресоване и фино пречистване без прилагане на висока температура. Те са в основата на редица козметични формули, а чудотворното им действието е бързо и ефективно.

Маслото за оформяне на силуета Contour Body Treatment Oil от Clarins прониква в кожата мигновено, зареждайки я с етеричен коктейл от риган, здравец и жълтуга, които имат детоксикиращ, стимулиращ обменните процеси, енергизиращ и оформящ ефект.

Мултифункционалното сухо масло за лице, тяло и коса Huile Prodigieuse от Nuxe съдържа растителни екстракти от камелия, макадамия, пореч и сладък бадем, които ефикасно хидратират, поддържат кожата мека, гладка и тонизирана. Малко количество от продукта, разнесено по дължината на косата за 20 минути преди измиване, ще я остави бляскава и подхранена.

Богато на мастни киселини и витамини А, С и Е, маслото с облепиха Sanddorn-Pflegeöl на Weleda, подхранва, възстановява и успокоява кожата, a етеричните масла от грейпфрут и портокал стимулират сетивата с ободряващ прилив на енергия.

Формулата за 24-часова хидратация на Huile Sensorielle от Lierac комбинира масла от арган, сладък бадем, лешник и гроздово семе, за да осигури  регенериращо действие и антиоксидантен ефект.

Екзотичният Orofluido Elixir прави всеки тип коса копринена, здрава и лесна за разресване. Абсорбира се много лесно и бързо, без да утежнява косъма и да оставя следи. Вълшебството на кехлибарената му формула се дължи на трио масла – арганово, от земен бадем и ленено.

Huile D’AlesPhyto възвръща жизнената сила на сухата и изтощена коса, склонна към чупливост и цъфтящи краища. Рициновото масло, градинският чай, розмаринът, хвойновите плодове и лимонът впрягат своя възстановяващ и хидратиращ потенциал, за да оставят впечатляващ резултат след себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти