С леки пощипвания ще забавим стареенето на лицето

лице
Снимка: Thinkstock

Един от първите признаци на стареене на лицето не са бръчиците около очите, а лекото, почти незабележимо в началото, увисване на кожата по линията на долната челюст.

В началото е съвсем леко и се вижда само по снимки. Уж няма промяна в килограмите, но лицето изглежда отпуснато, все едно е с гуша.

Отпускането на „мрежата“, която поддържа кожата еластична започва още на 28. Към 36 разликите в снимките вече се вижда ясно.

Естествено, никой не може да спре времето, но можем да забавим негативния му ефект като се грижим добре и с любов за себе си.

Без да превръщаме борбата с остаряването във фикс идея, ви предлагаме един лесен масаж, с който да поддържате тази част от лицето си тонизирана и във форма за по-дълго време.

И няма да забравим да ви напомним, че е много важно да спрете цигарите, да се храните балансирано, без преработени храни с много скрита захар и да ползвате качествена, подходяща за лицето ви козметика.

Да се върнем на масажа.

Както ще видите и на снимката, сгъвате показалеца и средния пръст и започвате леко да пощипвате кожата по долната челюст между кокалчетата на пръстите като започвате от брадичката и се движите навън към ушите. 

Не щипете силно, все пак не искаме да се осакатите, а колкото да тонизирате мускулите.

Може да го правите когато се сетите – докато мислите, докато четете книга, докато гледате телевизия. Стига да сте с чисти ръце, разбира се. 

Нека това се превърне в един нов, полезен навик. За предпочитане е пред пушенето.

Можете да използвате и котка ;) 

 

Още за подмладяването

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти