С кой световен дизайнер ще работи "H&M"

С кой световен дизайнер ще работи "H&M"
Снимка: netinfo

Шведската модна марка "H&M" ("Ейч енд Ем") съобщи, че френската дизайнерка Изабел Маран (Isabel Marant) ще работи по създаването на дрехи и аксесоари за ексклузивната есенна колекция на скандинавския бранд.

От няколко години насам "H&M" си сътрудничи с утвърдени дизайнери и модни къщи за лимитираните си колекции. През 2012 г. това бе лейбълът "Maison Martin Margiela", а преди това колекции за "H&M" са създавали модна къща "Lanvin" ("Ланвен"), Карл Лагерфелд, Стела Маккартни, Донатела Версаче, Роберто Кавали, Джими Чу, Виктор и Ролф и др.

За творенията на Изабел Маран са характерни непринуденият стил и бохемската елегантност на рокендрола, в които никога не липсва задължителната нотка парижки шик.

Дизайнерката ще създаде за "H&M" гардероб от задължителни за сезона облекла, вдъхновени от разпознаваемия ѝ авторски стил.

Колекцията ще дебютира на 14 ноември 2013 г. в около 250 магазина в цял свят, включително и България, и ще включва облекла и аксесоари за жени и тийнейджъри. Освен това парижанката за първи път ще създаде и линия за мъже.

"Поласкана съм от това сътрудничество. "H&M" работи с най-добрите дизайнери и тази покана е невероятна чест за мен. Възнамерявам да създам нещо истинско, което жените ще могат да носят във всекидневието, но с известна нотка на безгрижност, която според мен е много характерна за Париж – да се обличаш елегантно, без да влагаш прекалено много усилия в това, и въпреки всичко да изглеждаш секси. Цялата колекция носи духа на това непринудено отношение. Можете да съчетавате всичко, като следвате собственото си усещане – за мен модата е свързана преди всичко с индивидуалността", споделя Изабел Маран.

"Много сме развълнувани, че Изабел Маран ще работи като гост-дизайнер за "H&M". Начинът, по който тя съчетава различните елементи в своите колекции и създава непринуден градски стил, я превръща в истински съвременен дизайнер. Тя има тънък усет за етно детайли и рядката способност да създава дрехи, които хората наистина искат да облекат. Убедени сме, че клиентите на "H&M" ще посрещнат колекцията с огромно въодушевление", казва Маргарета ван ден Бош, творчески консултант на "H&M".

* Изабел Маран е родена през 1967 г. в Париж, като започва да създава свои модели още в гимназията. Тя завършва известното Студио "Берсо", а кариерата ѝ на дизайнер стартира със създаването на линия бижута, към които впоследствие прибавя линия плетива, а през 1994 г. се появява нейната едноименна колекция. Днес тя ръководи печеливша международна модна къща с мрежа от бутици в повече от 35 страни. Характерни за нейния моделиерски почерк са комбинацията от бохемска романтика и мъжки кройки.

* Ето какво споделя самата Изабел Маран за колаборацията си с "H&M".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти