Да изкупим вината за лошия вид на ръцете ни

Ръцете ти единствено виновни
Снимка: netinfo

С тях се здрависваме, с тях се прегръщаме, с тях си изкарваме хляба и като се замислим май ръцете се намесват във всички приятни (и не толкова) дейности от нашия живот.
А, сега настъпи часът да им се отблагодарим за безкрайните задачи, с които сме ги товарили толкова години наред чрез няколко освежаващи ''духа'' и вида им процедури.

Меки като топъл хляб
* Захванете ли се с всекидневното миене на чинии, добавете чаена лъжичка бадемово масло към водата в мивката, за да омекотите нейното действие върху вашите ръце.

Също така не забравяйте да слагате гумени ръкавици с каквато и домакинска работа да се захванете, защото ако ръцете ви можеха да говорят надали щяха да са доволни да поглъщат целия този прах и мръсотия с пълни шепи.

* Вечер преди да си легнете, нанесете богат слой обикновен вазелин върху ръцете и ги пъхнете в памучни ръкавици, а на сутринта ще се радвате на безкрайната им мекота.

* Мъртвият слой клетки по кожата на ръцете се отстранява с морска сол и няколко капки лимонов сок. Втривайте солта със стара четка за зъби два пъти седмично, за да съживите отново вида на вашите ръце.

* Измийте ръцете с топла вода и докато още са леко влажни, нанесете смес от една чаена лъжичка мед и толкова количество зехтин. Поставете им памучни ръкавици, обвийте ги в найлонови торбички и останете така за около 30 минути. С тази загряваща процедура ръцете ви ще придобият мекотата на бебешка кожа.

Красиви като роза
* Затоплете чаша прясно мляко за 30 секунди в микровълновата печка. Внимавайте да не е прекалено горещо, след което потопете ръцете си в него за около пет минути. Лактозата в този млечен продукт ще ексфолира мъртвия слой клетки, а калцият пък ще заздрави вашите нокти.

* За да подобрите циркулацията на кръвта, правете масажни движения няколко минути дневно, наподобяващи тези при миенето на ръцете. За целта използвайте малко зехтин или друг тип масло за кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти