Пролет/Лято 2015: Жълто, карета и деним

Пролет/Лято 2015: Жълто, карета и деним
Снимка: Dior, Moschino, Chloe, Emilio Pucci

Биляна Божилова

Пролетно-летните модни тенденции пристигат със слънчево настроение и цветни емоции. Дрехите и аксесоарите за топлите месеци на 2015-а година ще ни вдъхновяват да показваме най-красивото от себе си със стил и уникалност.

Моделите са с впечатляващ творчески дизайн и изящни кройки. Риза тип рокля очарова със строга женственост. Панталоните с дължина 7/8-ми придават на дамите момчешки шик. Тренчкот като кимоно за изтънчени мацки в стила на гейшите. Напластяване от дрехи с ефект „модерна престилка“. Ресните в каубойски стил също са хит.

При материите абсолютен доминант е денимът. Ефирните прозрачни материи са обичаен тренд за топлите месеци.

Цветовете са свежи и ярки като природата през пролетта и лятото. Жълто във всичките му нюанси – от слънчево до охра. Бяло от глава до пети. Обичаната лятна комбинация синьо и бяло изпреварва класическата черно и бяло, въпреки че и тя отново е много модерна. Гингам карето и флоралните мотиви допълват цветната картинка за пролет/лято 2015.

11-те топ тенденции за пролет/лято 2015:

• Риза тип рокля
• 50 нюанса жълто
• Гингам каре
• Синьо&бяло
• Панталони 7/8-ми
• Тренчкот като кимоно
• Бяло от глава до пети
• Всичко е деним
• Ефект „модерна престилка“
• С каубойски ресни
• Флорални мотиви

Ризата тип рокля е две в едно – печеливша модна комбинация. Строгата елегантност на ризата в комплект с женствената изтънченост на роклята превърнаха модела в топ тенденция за пролет/лято 2015-а. Заложете на дънкова или карирана риза тип рокля и ще направите двоен моден удар.

50 нюанса жълто

В актуалния еротичен филм нюансите са в мрачно сиво, а в модата - в жизнерадостно жълто. От слънчево през патешко до охра, няма нюанс на жълтото, който да не е модерен през пролет/лято 2015.

Гингам каре

Гингам е вид каре, в което се пресичат хоризонтални и вертикални ленти в два нюанса. Единият задължително е бял, а за втория няма ограничения. Звучи сложно, но като погледнете снимките, ще се убедите, че познавате гингам карето много добре, дори да не сте знаели как се нарича.

Синьо&бяло

Летният еквивалент на черно-бялата класика влиза в директна модна битка с по-популярния си конкурент. Или казано по-просто синьо-бялата комбинация е съвсем малко по-модерна от черно-бялата, но преднината си заслужава да бъде използвана.

Панталони 7/8-ми

Небрежните момчешки панталони над глезена са подходящи не само за риболов, но и за стилни модни изяви. Актуални са както в по-елегантния им вариант, така и в съвсем лежерния тип долнище на анцуг.

Тренчкот като кимоно

Как да сте сексапилна и изтънчена като японска гейша? Опитайте с тренчкот като кимоно. Супер актуално предложение за новия моден сезон, което ще ви служи вярно много години. Защото такава връхна дреха няма как да загуби от блясъка си дори със смяната на модните тенденции.

Бяло от глава до пети

Най-чистият цвят редовно присъства в пролетно-летния гардероб, сега с разкрит пълен потенциал. От глава до пети, всички дрехи и аксесоари от стайлинга може да са в бяло и това да ще ви донесе максимални бонус точки за стил.

Всичко е деним

Грубата, плътна памучна тъкан, от която Леви Щраус ушива първите дънки, извървя дългия път от предпочитана материя за ежедневието до модната революция. С деним се прави всичко и няма дреха или аксесоар, която да не може да бъде изработена от култовата материя. През пролет/лято 2015 точно тази универсалност на денима вдъхновява дизайнерите да правят с него каквото си поискат.

Ефект „модерна престилка“

Напластяването от дрехи, завършващо с къса, разкроена пола, се оказа хит за новия пролетно-летен сезон. Полученият ефект „престилка“ завладя модния подиум и ни провокира да покажем най-щурата комбинация, на която сме способни, но да запазим женствеността си.

С каубойски ресни

Още един незалязващ тренд, възроден за новия моден сезон. Блузи, ризи, туники, рокли, поли, дънки, елеци, пончота, якета... ресните превземат гардероба ни.

Флорални мотиви

Цветята винаги са били и винаги ще бъдат сред топ тенденциите за пролетно-летните месец. Природата инспирира дизайнерите да не пропускат топъл моден сезон без флорални мотиви. Сега цветята са толкова актуални, че даже „излизат“ от стайлинга, а дрехите са като цветни модни скулптури.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти