Празничен коледен грим

В навечерието на Коледа в съзнанието ни жужат какви ли не мисли  – свършихме ли си всичката работа, купихме ли подаръци за близките ни, съставихме ли менюто за официалната вечеря, и разбира се – какво ще облечем?

Ако еуфорията около празника ви е завладяла дотолкова, че все още не сте имали времето и възможността да помислите за собствената си бляскава визия, тази статия със сигурност ще ви помогне.

Бърз, лесен, но много красив и стилен празничен грим, вдъхновен от една от съвременните модни икони – Кендъл Дженър, можем да направим само за няколко минути.

Той е много балансиран, женствен и красив – бляскава кожа, добре подчертани вежди, злато по клепачите и скулите, наситени червени устни.

За да издържи гримът ни часове наред, независимо дали сме в шеметни приготовления за официална коледна вечеря вкъщи или пък за излизане навън, нанасяме основа за грим, която хидратира кожата и я подготвя за продуктите, които ще поставим след това. С нежни потупващи движения на пръстите се концентрираме в зоните, в които имаме по-широки пори.

Следва фон дьо тен със средна покривност, за да бъде кожата едновременно изравнена, но и да изглежда максимално най-естествена.

После изсветляваме кожата около очите с 2 тона по-светъл коректор и внимаваме за доброто разнасяне, особено във фините линии около очите, защото там няма да има тъмен цвят, който да маскира несъвършенства.

Изсветляваме и централната част на лицето – чело, по дължината на нослето, над горната устна и брадичката. Преливаме добре и фиксираме с полупрозрачна пудра.

Идва ред на веждите. Тях оформяме добре с предпочитания продукт и ги подчертаваме малко по-силно от обикновено (бел. ред. ако вашите вежди не са естествено по-плътни, разбира се), за да балансираме, защото по очите ще има само блясък, а по-устните цвят и ни трябва още един силен акцент, освен червеното червило, което привлича погледите така или иначе.

С голяма четка нанасяме бляскав пигмент – хайлайър или перлени сенки в цвят шампанско по целия горен клепач, а остатъка от продукта поставяме по долния клепач. После с по-прецизна четка топваме в перлен бял цвят и изсветляваме вътрешното ъгълче на окото и центъра на клепача.

По долния клепач пък нанасяме наситен златист цвят.

За плътни и обемни мигли можем да използваме основа за мигли, която да им придаде допълнителна текстура, а после да поставим много наситена черна спирала по горните и долните мигли.

Един трик:

Ако ви се случи с четчицата да изцапате клепача, оставете продукта да изсъхне добре, а после с клечка за уши нежно с въртеливи движения премахнете. Ако тръгнете да триете петънцето, докато спиралата е още мокра, ще размажете и ще си създадете допълнително работа по прегримиране и маскиране на грешката.

Накрая, за още малко наситеност и плътност на миглите, поставяме с прецизна четка много тънки линии в основата им. Малка хитрина, която винаги върши чудеса.

За лицето залагаме на малко контур с тъмна матова пудра. После добавяме още цвят с бронзираща пудра по скулите, а хайлайтър – по най-изпъкналите части на лицето.

Накрая очертаваме прецизно устните с червен молив, запълваме ги и нанасяме червило. Най-добре е червилото  да е матово, отново заради баланса – блясък по кожата, мат по устните. Силен цвят върху устните, неутрални нюанси по клепачите. Припомнете си ТУК как да поставяме червено червило като професионалисти, което да е красиво и дълготрайно.

А сега за финал поставяме спрей фиксатор по цялото лице, за да бъде издръжлив гримът, но и за да не изглежда лицето като обсипано с пудри, а съвсем естествено.

Това е! Желаем ви светли, усмихнати празници. Много топлина и уют в дома и сърцето с близките ви хора!

Прочетете още:

💄Как да скрием тъмните кръгове под очите

💄4 спестовни приложения на спиралата за мигли

💄Перфектната визия за студеното време: Матов грим

💄Трикове и хитринки за всички дами, носещи очила

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти