Последен шанс за вмъкване в летните дрехи

Последен шанс за вмъкване в летните дрехи
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

От известно време в социалните мрежи масово се споделя статусът: „От летните дрехи ми стават само джапанките“.

Както в повечето шеги, в тази също има голяма доза истина. След зимата – обичайно изпитание за добрата форма, дойде хладната и дъждовна пролет, която допълнително утежни ситуацията.

Резултатите броени дни преди лятната ваканция са няколко килограма отгоре, целулит на бедрата и паласки около корема.

Ако и вие не сте били дисциплинирани с храненето и тренировките в студените месеци, добре дошли в клуба на излезлите от форма.

Никога не е късно да стартираме режим на правилно хранене и редовно спортуване, но ако спешно желаете да се отървете от няколко излишни килограма, ще трябва да заложите на по-ефективни действия.

Мисия „експресно отслабване“ няма как да мине без диета. Горещо препоръчвам детоксикиращата диета от диетолога д-р Райна Стоянова , с която не само ще свалите няколко излишни килограма, но и ще прочистите организма от токсините.

Няколко важни съвета:

Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци – сурови и във фрешове.    

Пийте много вода, поне по 2,5-3 литра дневно.

Ежедневни тренировки – наваксайте пропуските с фитнес и спорт всеки ден. Кардиото е с приоритет, за да свалите качените килограми.

Подхранвайте редовно кожата на цялото тяло, за да възстановите нейните свежест и еластичност.

Използвайте всеки повод за повече движение!

Час във фитнеса след цял ден на бюрото не е достатъчен за плажно тяло. Ходете повече пеша, качвайте се и слизайте по стълбите, вместо да ползвате асансьор, карайте колело и ролери, разхождайте се.

Скачайте на въже за тонус, отслабване и добро настроение!

С 10-15 минути скачане на въже дневно ще оформите стегнати бедра и седалище, и изящни прасци. Повече за това невероятно кардио занимание може да прочетете ТУК.

Време за SPA

SPA процедурите са добър приятел по пътя към стегната и изящна фигура. Триото сауна, парна баня и джакузи ще ви помогне да се отървете от токсините и ще направи кожата ви по-гладка и по-блестяща. 

Масажите от добри професионалисти могат да съдействат за моделиране на отделни части на тялото и да се отразят благоприятно на проблемните зони.

Фитнес занимания на плажа

Плажът, освен място за релакс и хващане на тен, може да е отлична площадка за тренировки на открито. При това изключително приятни. Скараните с фитнеса имат чудесна възможност да извайват тяло, докато се забавляват. Йога и пилатес, джогинг, плуване, упражнения в морето, плажни игри като волейбол и тенис, уиндсърфинг и кайтсърфинг, са само част от фитнес заниманията на плажа, които ще ви съдействат за мечтаното тяло.

Не искам да всявам смут, но ако все пак не успеете да влезете в старите си летни дрехи, купете си нови с по-голям размер.

Не е особено мотивиращо, но е далеч по-стилно, отколкото да демонстрирате наедрелите си прелести в отеснели дрехи. Комфортът и доброто настроение са задължителни за едно незабравимо лято.

Още интересни неща, които можеш да погледнеш: 

20 супер модерни бански за лято 2016

За всяка фигура – бански

Как да избираме слънчеви очила спрямо формата на лицето ни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти