Подмладяващи ухания

Подмладяващи ухания
Снимка: Thinkstock

Отдавна е известно, че различните ухания влияят по различен начин върху хората. Затова съществува и ароматерапията, която е и доста популярен начин за борба със стреса и напрежението.

В този ред на мисли не е учудващ и фактът, че именно ароматите могат да създадат усещането, че една дама е по-млада, отколкото реално е.

Така например жена, ухаеща на грейпфрут, е възприемана от околните като по-млада.

И тъй като всяка дама се интересува от разнообразни средства за запазване на свежестта и красотата на лицето и предпазване от бръчки, то не трябва да подценява и силата на парфюмите. 

В Института за вкусове и аромати в Чикаго са били проведени широкомащабни изследвания. За тяхната цел са били подбрани различни ухания, които често се използват в състава на парфюмерийните композиции.

Жени на средна възраст трябвало да нанесат на себе си есенция със съответния аромат, а след това представители на силния пол се опитвали да отгатнат възрастта им. 

И ето какво станало ясно
Всеки път, когато бил нанасян аромат с преобладаващи нотки на грейпфрут, представителите на силния пол определяли, че жената е по-млада, отколкото в действителност. Те давали средно с по шест години по-млада възраст.

Сега изследователите уверено заявяват, че жените, които искат да изглеждат и да бъдат възприемани като по-млади, е необходимо да подбират цитрусови парфюми, особено ако в композициите им доминира грейпфрута.

Ето и няколко подходящи парфюми - L'Erbolario Citrus, Aqua Allegoria Pamplelune Guerlain, 212 On Ice - 212 On Ice NEW 2005, Donna Karan Delicious Night, In Love Again Yves Saint Laurent, Jo Malone Grapefruit, Mochino Chip & Chic I love, Dior Addict Shine.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти