Почистване на лицето - ключът към красотата

Почистване на лицето - ключът към красотата
Снимка: netinfo

Всяка дама е наясно, че здравето на кожата зависи от честотата и интензивността на почистване, тъй като това се отразява на гладкостта и гъвкавостта й. 

Няма никакво значение на колко години сте, дали сте мъж или жена, можете да направите на кожата си безценен подарък с ежедневното й почистване.

То е най-важната процедура в грижата за кожата, също толкова важно, колкото и грижата за устната хигиена. Правилното почистване помага да се отстранят остарелите клетки на повърхността на кожата, праха и мръсотията, бактериите, а също открива запушените пори.

Почистването подобрява кръвообращението и подготвя кожата за подхранването с полезни вещества и липиди, които се съдържат в крема ви. Правете почистването не повече от два пъти дневно. Такъв режим е подходящ за всеки тип кожа, разбира се, ако кожата не е била изложена на продължително слънчево излъчване или замърсяване. 

Прекалено честото почистване лишава кожата от безценни естествени омаслители. От друга страна, нередовното почистване, особено преди сън може да доведе до наслояване на мръсотия и появата на пъпки.

Подбирайте почистващо средство в съответствие с типа на кожата си. Не използвайте обикновен сапун, защото с времето той ще разрушава и изсушава кожата. Агресивен тоник с високо съдържание на масла може да затвори порите, да изсуши излишно кожата и да предизвика раздразнение.

Почистващите тоници и гелове е необходимо да съдържат екстракти от подхранващи растения и масла.

Средството за мазна кожа трябва да съдържа билкови екстракти, които неутрализират кожната мазнина и поддържат чистотата на кожата.

Чувствителната кожа се нуждае от деликатна грижа. За нея е подходящо меко почистващо средство, без аромат.

Винаги използвайте само хладка вода за измиване. Горещата с времето изсушава кожата, а студената не е в състояние да разтвори и отмие натрупаното замърсяване.

Ако ползвате гъбички или специални салфетки, убедете се в тяхната мекота и чистота. За ефективното почистване не са задължителни - пръстите ви прекрасно ще изпълнят същата функция. 

Преди почистването измийте добре ръцете си, иначе само ще замърсите кожата повече. Започнете с измиване с топла вода. С върховете на пръстите или мека четка, с леки кръгови движения нанасяйте почистващото средство на лицето, като постепенно се придвижвате отдолу нагоре.

Не трийте прекалено силно, леките масажни движения са достатъчни, за да подобрят притока на кръв в кожата и да премахнат мъртвите клетки от повърхността й.

Прекомерното триене разпъва кожна и предизвиква раздразнение. Измийте добре средството с топла вода. Не забравяйте да почистите остатъците и от шията и от линията на косата - те могат да запушат порите и да се получи замърсяване. 

Не търкайте кожата на сухо с резки движения. След завършването на процедурата нанесете на лицето овлажняващо средство или тоник на водна основа, за да се задържи влагата в кожата и да се подхрани с полезни вещества точно, когато тя е най-възприемчива.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти