Плитка за под шапка

Плитка за под шапка
Снимка: Thinkstock

През зимата заради студените атмосферни влияния и честото носене на шапки косата може да се увреди. Най-често може да забележите, че косите ви са накъсани, изтощени и без обем.

Има разнообразни маски, шампоани и балсами за подхранване на косъма, а редовното подрязване на връхчетата освежава косата.

Ще ви предложим обаче и друга тактика – сплитане на плитка под шапката. Така косата ви хем ще е оформена в прическа, хем няма да губи обема си под шапката и няма да бъде разпилявана от студения вятър.

Техниката за сплитане е споделена от Bellasugar.com и е наистина лесна за изпълнение.

На кратко казано – с помощта на маша навивате косата кичур по кичур (преди тази процедура е нужно добре да разрешете косата и да ѝ сложите подходящ продукт, който да я предпази от нагорещената маша). След това разделяте леко къдриците (целта е косата да не стои на букли, а да е леко разрошена).

Хващате косите ниско долу на тила от лявата или дясната страна и започвате да сплитате. Идеята е плитката да не е стегната и подредена, а да изглежда неглиже. Завързвате края здраво с ластик и ако желаете, можете да напръскате с лак за допълнителна фиксация.

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент